Huomenna kaikki on… – paremmin?

Kuinka totta onkaan otsikon kommentti – eikö vaan olekin. Ennen vanhaan ihmiset olivat tyhmempiä ja siksi tehtiin jossain määrin myös hölmöjä päätöksiä, kuten eläkkeistä.

Sunnuntaisin tulee aina tuo Kansanradio ja viime sunnuntaina siinä oli paljon juttua eläkkeistä. Tottahan on, että harva tänä päivänä eläkkeellä oleva on itse eläkkeensä maksanut – ja tuleeko sellaisia koskaan olemaan. Kuitenkin jaksetaan (eläkeläiset) "känistä" siitä kun eläkkeet ovat liian pieniä ja niihin kohdistuu taitettu indeksi – vaikkeivat siis itse olekaan eläkkeitään maksaneet vaan ne on maksatettu, ja maksatetaan, tulevilla sukupolvilla.

Aikoinaan kun eläkkeistä päätettiin niin lähdettiin siitä oletuksesta, että jokainen suomalainen saa riittävästi lapsia jotta eläkkeet pystytään heillä maksattamaan. Noin ei sitten käynytkään ja siksi nykyisin eläkkeisiin menee enemmän rahaa per työntekijä kuin mitä aikoinaan osattiin aavistaa saatikka laskea.

Onneksi maailma on muuttunut. Nykyisin ihminen ymmärtää (toisin kuin ennen), että huomenna maailma ei toimi samaan tapaan kuin tänään. Kehitys kehittyy. Robotit tulevat ja työ vähenee, vai käykö niin, kas siinäpä miettimistä. Mutta onneksi nykyihminen (joka on viisaampi) kykenee mieltämään sen, että päätöksiä ei voida tehdä olettaen, että kaikki toimisi huomenna edes likimain kuten tänään. Huomenna kaikki toiminee paremmin – vaan mikä on paremmin?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu