Seksuaalinen häirintä on lisääntynyt – miksi?

Yksi merkittävä marraskuun uutinen on ollut se, että seksuaalinen häirintä ja ahdistelu on lisääntynyt. Tapauksia on tullut ilmi mm. oppilaitoksissa. Yhdeksi syyksi on arveltu sitä, että nykyisin ihmisten kynnys ilmoittaa seksuaalirikoksista on aiempaa matalampa, ja se on ehkä myös yksi syy siihen, että raiskaustenkin määrä on "lisääntynyt".

Varmasti on totta, että se seikka, että ihmiset nykyisin paremmin tietävät ja mieltävät sen mikä on seksuaalista lainvastaista toimintaa alentaa ilmoittamiskynnystä noista "rikoksista" – "rikoksista" siksi koska aina ei suinkaan ole kysymys rikoksesta. Kyseessä voi olla joskus (harvoin) myös väärinkäsitys.

Muistan oikein hyvin tapauksen omasta nuoruudestani, tai aikuinenhan jo olin mutta kuitenkin nuori, kun olin opiskelemassa tietotekniikkaa eräässä aikuiskoulutuskeskuksessa. Siinä sitten jotakin olin koneella naputtelemassa kun eräs naisopettaja yllättäen tuli niskojani hieromaan. Itse asiassa olin ihan mielissäni ja tyytyväinen. Mutta tuskin yksikään opettaja tänä päivänä uskaltaa tuolla tavalla oppilastaan kohdella, olipa oppilaitos mikä hyvänsä.

Tuollaisessa tapauksessahan voi "rauhassa nauttia" ja sitten sen jälkeen nostaa jutun seksuaalisesta häirinnästä tai vastaavasta ja saada kohtuulliset korvaukset. Vaan kumpi sitten olisi se oikea rikollinen?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu