Matti Nissisen tuleva tuomio?
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen virkarikosjuttua käsitellään tänään korkeimmassa oen itse oikeudessä (KKO). Nissinen itse on myöntänyt syyllistyneensä asiassa tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.
Nissinen on maan johtava syyttäjäviranomainen ja oikeustieteellisen tutkinnon suorittanut henkilö jolla on useiden vuosien työkokemus alalta. Voiko siis olla, että hän on vahingossa tilannut palveluja joista on nyt syytteessä. Mielestäni Nissisen väite siitä, että kyseessä olisi ollut vahinko ei ole uskottava kun otetaan huomioon Nissisen koulutus, ammatti, ja työkokemus.
Nähdäkseni Nissisellä on asemansa vuoksi ollut myös erityinen huolellisuusvelvoite kun hän on tehnyt tilauksen noista koulutuspalveluista joista hän nyt on syytteessä. Siksi ainoa oikea vaihtoehto onkin tuomita hänet virkavelvollisuuden rikkomisesta joka ei ole tuottamuksellinen. Uskon, että siihen KKO tulee niin ikään päätymään.
Ei tulla tuomitsemaan mistään. Hänellä oli virkaanastumisen aikoihin tapahtunut henkilökohtainen tragedia josta johtuen ei puoleentoista vuoteen ole paljonkaan muistikuvia tekemisistään.
Ilman muuta lieventävä seikka ;-).
Eri asia sitten on miten ylin syyttäjäviranomainen hoiteli virkaansa muistamattomana. Vai onko hommat niin mitättömiä että hoituvat tuolleenkin, siis oikeastaan keneltä tahansa ja vasurilla ?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Nissisen puolustuksekseen laukoma väite kertoo yhdestä Suomen oikeuslaitoksen ylimmistä virkamiehistä?
” – Huomioni ja mielenkiintoni oli niin tiiviisti valmennuksen sisällössä ja sen tarpeessa, että tämä esteellisyysnäkökulma minulta jotenkin jäi ajattelemattomuuttani huomioon ottamatta, Nissinen kertoi esitutkinnassa poliisille.”
Esteellisyysasiat ovat olleet näkyvästi esillä vuosikymmeniä ja esteellisyyslaissa on määritelty aika tarkasti milloin virkamies on esteellinen. Jo vuosia kestänyt veljen firman käyttäminen koulutuksen järjestäjänä antaa aihetta kysyä eikö Nissinen kertaakaan noiden vuosien aikana tullut ajatelleeksi että hän voisi olla esteellinen koulutuksen hankinnassa? Niiden vuosien aikana, eli 2007-2015, esteellisyysasioita on monen monta kertaa tuotu julkisuuteen mutta Nissinen on ilmeisesti elänyt onnellisessa kuplassa.
Aikooko Korkein Oikeus ottaa riskin ja luoda ennakkotapauksen johon muut tulevat esteellisyyslakia rikkovat syytetyt voivat vedota?
Ilmoita asiaton viesti