Laura Huhtasaaren tiukka armahduslinja

Perussuomalaisten porilainen ehdokas Laura Huhtasaari vetäisi presidenttinä varsin tiukkapipoista(?) armahduslinjaa. Huhtasaari toteaa, että hän ei presidenttinä armahtaisi: pedofiileja, raiskaajia ja "naisten hakkaajia" missään olosuhteissa

Huhtasaari toteaa niin ikään, että näistä rikoksista annettuja tuomioita pitäisi koventaa huomattavasti.

Mielestäni Huhtasaaren pitäisi hieman tarkentaa, että mitä hän tarkoittaa. Ainoa täysin selvä juttu on mielestäni se, että kuka on raiskaaja. Mutta milloin henkilön voidaan todeta olevan pedofiili? Riittääkö siihen tuomio esim. lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä? Entä kuka on "naistenhakkaaja" – pitääkö hakata useampaa naista. Vai riittäkö tuomio esim. naiseen kohdistuneesta lievästä pahoinpitelystä tekemään henkilöstä naistenhakkaajan?

Varmasti suomalaiset ovat sitä mieltä, että kyseisten rikosten tekijöiden tuomioita pitäisi merkittävästi koventaa – vai ovatko? No asiaan saataneen selvyyttä tulevaisuudessa. Asiastahan on tutkimus meneillään.

Jotenkin arvelisin kuitenkin, että Huhtasaari on ajatellut, että ei armahtaisi vankilaan tuomittuja mainittujen rikosten tekijöitä – mutta entä miten hän suhtautuisi armonanomuksiin tapauksissa joissa ehdotonta vankeutta ei olisi tuomittu? Entä jos olisi tuomittu vain sakkoja? Totta – eipä tuollaisia anomuksia taideta presidentille juurikaan tehdä. Ehkä ei joka vuosi lainkaan. Tilanne on vähän sama kuin siinä, että katsastuksista valitetaan vain harvoin hallinto-oikeuteen. Moniko tietää, että valittaminen on edes mahdollista?

Ai niin. Huhtasaari ei maininnut, että hän ei milloinkaan armahtaisi murhaajia. Murhaajia hän siis olisi valmis armahtamaan. Huhtasaaren näkemyksen mukaan siis naisen hakkaaminen, tai jokin muu mainittu rikos on tuossa mielessä pahempi kuin tappaminen tarkoituksella ja julmasti. Taposta Huhtasaari voisi siis armahtaa, mutta ei naisen törkeästä pahoinpitelystä – niinhän hän sanoo, ja uskon oikeasti, että sitä mieltä hän myös on.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu