Olisiko täsmäkoulutuksesta apua?

Suomessa on työvoimapula monella alalla. Noita aloja ovat ainakin: ravintola-ala, kuljetusala, ja lastensuojelu. Lastensuojeluun liittyen Johannes Kananen kirjoitti: Sosiaalityöntekijät puun ja kuoren välissä.

Miten tilannetta voitaisiin helpottaa. Mistä saataisiin päteviä osaajia lastensuojeluun nopeasti. Olisiko jonkinlainen muuntokoulutus yksi vaihtoehto?

Lastensuojeluun liittyvässä sosiaalityössä yksi merkittävä lähtökohta on se, että jotta voisi ylipäätään lapsia koskevia päätöksiä tehdä niin pitää olla sosiaalisektorin ylempi korkeakoulututkinto – onko se oikein?

Lapset ovat kuitenkin vain yksi sosiaalisektorin osa-alue, joka on hyvin laaja. Olisiko mahdollisuus kouluttaa päteviä lastensuojelutyöntekijöitä lyhyemmällä koulutuksella. Jolloin heillä ei tietenkään olisi pätevyyttä toimia muilla sektoreilla?

Tämä sama pätee moneen muuhun alaan/tutkintoon. Voitaisiinko toteuttaa suppeampia tutkintoja jotka antaisivat pätevyyden vain jollekin tietylle sektorille, eivät laaja-alaisesti "kaikkeen", jolloin koulutus voitaisiin toteuttaa täsmäkoulutuksena nopeammin?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu