Turhat vaalit tulossa?

Tammikuussa 2018 on tarkoitus pitää presidentinvaalit. Mielipidetielustelujen mukaan nykyinen presidentti Sauli Niinistö on kansan ehdoton suosikki nyt jo 80%:n huippukannatuksella. Moni on ehtinyt möläyttämään, että on mahdollista, että vaalitulos ratkeaa jo ensimmäisellä kierroksella – nähtäväksi jää käydäänkö sitäkään.

Monessakin mielessä olisi hyvä jos Niinistön haastajat ymmärtäisivät jo nyt, ajoissa, luopua kisasta. Väyrynenkin taitaa kerätä kannattajakortteja ihan turhaan – tai no saahan hän siten kaipaamaansa näkyvyyttä, ja itsekin olen ajatellut kannattajakortin täyttää ja Paavolle lähettää. Samalla osallistun kuumailmapallolennätyksen arvontaan. Olen varma siitä, että hän saa vaadittavat 20.000 kannattajakorttia kerättyä. En silti aio häntä äänestää.

Parasta kuitenkin olisi jos kaikki yhdessä toteasisivat: turha kisa – säästetään rahaa ja valitaan Sauli suoraan. Ei mitään turhia äänestyksiä ja sen sellaista. Tottakai mielenkiintoisia keskusteluja voitaisiin silti käydä – vaan osallistuisiko Sauli niihin ellei olisi tarpeen kisata? No onko se tarpeen nytkään?

Sauli Niinistö on minun mielestäni ollut paras presidentti sitten Kekkosen aikojen. Hän on rohkeasti ottanut kantaa myös sisäpolitiikkaan, ja häntä on myös kuunneltu. Suurimman virheensä hän on tehnyt perussuomalaisten toimintaa moittimalla. Hänellä oli keskeinen rooli siinä, että perussuomalaisten todettiin olevan epäkelpo puolue hallitukseen sen jälkeen kun Halla-Aho valittiin puheenjohtajaksi. Mikäli hän ei olisi tuota virhettä tehnyt niin perussuomalaiset saattaisivat nyt hyvinkin olla tukemassa Saulia. Eikä Huhtasaari olisi ehdolla.

Kaikista muista puolueista enemmistö näyttääkin tällä hetkellä tukevan Niinistön uudelleenvalintaa, paitsi persut. Se on täysin ymmärettävää – eikö vaan? Jos vaalit kuitenkin käydään niin onkin mielenkiintoista nähdä ketkä jäävät kotiin ja ketkä käyvät äänestämässä. Äänestysprosentti tulee varmasti jäämään poikkeuksellisen matalaksi, ja se tulee ehkä olemaan myös jonkinlainen yllätys. Jos siis niin käy, että vaalit pidetään. Kaikenlaista kun voi sattua. 

Itse en ole vielä päättänyt käynkö äänestämässä. En ole päättänyt myöskään sitä, että ketä äänestän jos äänestämässä käyn. Nyt tuli mieleeni: ehkä äänestän itseäni wink

Yksi tämän blogikirjoituksen keskeisiä seikkoja on julkaisuaika: kello 13:07.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu