Liisa Tiukka, 91 vuotta. Siivoton tamperelainen saamassa joululahjaksi häädön?

Tamperelaista osake-asunnossa asuvaa 91 vuotiasta vanhusta, Liisa Tiukkaa uhkaa häätö. Asiasta käydään oikeutta. Asiasta uutisoi eilen YLEn alueuutiset.

Syynä siihen, että taloyhtiö hakee Liisalle häätöä on asunnon siivottomuus. Liisa itse toteaa jutussa, että hänellä käy siivooja kerran viikossa tunnin kahden ajan. Liisa toteaa, että sekaista hänellä kyllä on mutta ei likaista.

Taloyhtiö on nyt siis joulun alla antanut Liisalle varsinaisen joululahjan. Millaisia ihmisiä tuossa taloyhtiössä asuu? Millaisia ihmisiä toimii yhtiön hallituksessa, entä isännöitsijänä. Mitä osaisin sanoa lakimiehestä (katso nimi areenan alueuutisista) joka on ottanut jutun hoitaakseen?

Uutisen perusteella kyseessä on Liisan itselleen noin kuusi vuotta sitten ostama omistusosake. Asunto-osakkeen haltuunottoon sovelletaan asunto-osakeyhtiölain 8 luvun toista pykälää. Häätö ei siis ole mahdollinen samaan tapaan kuin esim. vuokra-asunnon ollessa kyseessä.

Lain mukaan huoneisto voidaan ottaa yhtiön hallintaan em. lainkohdan edellytysten täyttyessä enintään kolmeksi vuodeksi. Uutisen mukaan häätö perustuisi Liisan ja yhtiön välillä tehtyyn sopimukseen. 

Kyllä nyt olisi, sikäli kuin YLEn uutinen pitää paikkansa, jollakulla syytä ottaa ns. lusikka kauniiseen käteen, lähteä ostamaan Liisalle joululahja ja pyytää anteeksi. Mutta voiko uutiseen luottaa. Miten asia oikeasti on? 

Itse asiassa lieneekin niin, että kyseinen huoneisto on jo otettu yhtiön hallintaan ja Liisa on vienyt asian oikeuteen. Mikäli oikeus hylkää Liisan vaatimuksen julistaa yhtiökokouksen tekemä haltuunottopäätös pätemättömäksi niin Liisa saa jatkaa asumista. Muussa tapauksessa hänet voidaan häätää.

Tämä on hyvä esimerkki jälleen kerran siitä, että kaikki ei aina ole ihan sellaista miltä uutisissa näyttää.

Erinomaista, että meillä on luotettava uutismedia: YLE – vai onko? Miten asia on, ja mikä asia?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu