Aktivointimalli = töihin jalka paketissa?

Nyt se on tapahtunut. Aktivointimalli on todellisuutta. Riittävästi pitää töitä tehdä, tai ainakin hakea, jotta saa työttömyyskorvausta.

Sairailla tilanne on sama – tai ainakin osalla sairaista, yhdenvertaisuuden nimissä siis, ja asia on todellakin loppuun saakka ajateltu, mutta kenen toimesta, ja miten?

Aktiivinen pitää siis olla! Lain mukaan pitkään sairastaneella henkilöllä on oikeus saada työttömyyskorvausta jos hänellä ei ole oikeutta sairaspäivärahaan. Tuolloin henkilö on ns. vajaakuntoinen työnhakija. Eli kyseessä on työkyvytön henkilö jonka oikeus saada sairaspäivärahaa on pitkittyneen sairastamisen vuoksi päättynyt mutta hän ei saa muita etuuksia.

Nyt on tehty päätös jonka mukaan "jalka poikki" olevan henkilön pitää lähteä toista vammaistä pyörätuolilla lykkäämään jos haluaa saada hänelle kuuluvan(?) päivärahan.

Hyvä – hyvä Suomi. Tätä rataa se todellakin onnistuu: maailma "paranee", entä vammat?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu