Pilaan hyvän joulumielen!

Köyhät ovat keskuudessamme. Mutta kuinka köyhä on köyhä? Oletko sinä köyhä? Entä minä sitten? Tällä hetkellä yritän sinnitellä työmarkkinatuen ja toimeentulotuen turvin. Osan vuokrasta maksan toimeentulotuen perusosalla koska vuokrani on liian kallis. En silti ole onnistunut edullisempaakaan asuntoa saamaan.

En väitä, etteikö sellaisia olisi mutta eri asia on se miksi niitä ei minulle vuokrata – toisaalta en ole valmis "komeroon" muuttamaan. Tilaa pitää asunnossani olla ja elää, laittaa väliovikin kiinni.

Hyvä joulumieli -keräyksellä kerätään rahaa lapsiperheille, jotta saisivat ostettua ainakin sen kinkun. Ilman tuota tukea jäisi moni kinkku myymättä – joten tuki on tuki, avustus. Hyvä niin?

Olen siis tällä hetkellä köyhä – toimeentulotuen saaja. Olen aikoinaan ollut myös naimisissa, ja tuolloinkin jossain vaiheessa perheeni eli toimeentulotuen varassa, ja maksoimme jopa asuntolainaa tuon tuen perusosista, ja hyvin pärjäsimme. Oli meillä suht uusi autokin. Miksi nykyiset lapsiperheet eivät pärjää – missä vika?

Olen ollut toimeentulotuen saajana ollessani myös kahden teini-ikäisen lapsen yksinhuoltaja. Oli minulla auto silloinkin. Vakuutan teille hyvät lukijat: silloin pärjäsin taloudellisesti todella hyvin. Jos nyt pärjäisin yhtä hyvin niin elämä olisi juhlaa! Nyt minulla ei ole autoon varaa – oma vika!

Nyt asun siis yksin, ja Kela maksaa asumisestanikin enemmän kuin normin määrän, silti osa pitää vielä maksaa perusosasta. Mutta pärjään, kohtuullisesti.

Jos joku lapsiperheen vanhempi kehtaa minulle väittää, että Suomen sosiaalitukien varassa ei pärjää niin olen heti valmis tulemaan hänen kanssaan toteamaan ja tarkastelemaan sitä, että missä hänellä mättää. Mitä hän tekee väärin.

Avustusrahat menevät todellakin hyvään kohteeseen: lapsiperheille. Tarvetta olisi kuitenkin tukea köyhiä.

Jos lottovoiton saan niin penniäkään en anna "köyhille" lapsiperheille. Yksinäisiä voin tukea!

nimim. "tekisinkö itsemurhan?" 😉

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu