Kittilän kunta kerää ongelmia?

Kittilän kun on nykyään varmasti yksi Suomen tunnetuimmista kunnista. Kunnan viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä on asetettu syytteisiin virkarikoksista. Vt. kunnanjohtajan myötä tilanne ei ole korjaantunut.

YLEn uutiset kertoi hiljattain, että Kittilän kunta rikkoo julkisuuslakia. Niin ikään uutisoitiin, että eräs entinen kunnan johtaja on saanut syytteen siitä, että on salannut julkisia asiakirjoja. Eikä meno Kittilässä taida ainakaan parempaan suuntaan olla menossa.

Viimeisimmän tiedon mukaan: kunnanjohtaja Sanna Ylinampa ilmoitti, että asiakirjoja ei luovutetakaan Ylelle perjantaina 29.12. vaan "asiakirjapyyntöön annetaan viranhaltijapäätös valitusosoituksineen ensi viikolla" eli vuodenvaihteen jälkeen.

Rohkenen väittää, että kunta on jo nyt toiminut tässä pöytäkirja-asiassa laittomasti, ja laiton toiminta näyttää vaan jatkuvan. Kunnanjohtaja Ylinampan ilmoituksesta voi päätellä, että pöytäkirjaa ei tulla luovuttamaan kenellekään. Lain mukaan se kuitenkin pitäisi luovuttaa siltä osin kun se ei ole salainen – enkä ainakaan minä usko, että koko pöytäkirja olisi syytä salata – Kittilässä ollaan siis taas tekemässä uutta virkarikosta? Ja osin siis sellainen on jo tehty koska pöytäkirjaa ei ole sitä pyytäneelle (YLElle) luovutettu julkisiltakaan osin.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu