Suomi 100v. – Ilotulitus on alkanut!

Paukuttelu on alkanut. Se on sallittua kello 18-02. Toisin oli ennen, nyt on nyt, entä jatkossa?

Tänä uutena vuotena moni järjestänee Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä tavanomaista näyttävämmän ilotulituksen. Hyvä(?) niin sillä totuus lienee, että ilotulitukset Suomessa lähitulevaisuudessa loppuvat.

Suomi 100-vuotta?

Itsenäinen Suomi on nyt siis sata-vuotias. Mutta onko juhlavuotta vietetty liian aikaisin. No ei ainakaan siltä osin, että juurikin nyt, tänä uutenavuonna, pitääkin juhlistaa satavuotiasta Suomea.

Itse täytin tänä vuonna pyöreät viisikymmentä vuotta. Ja kyllä se vaan niin on, että viisikymmenvuotias olen kunnen viisikymmentäyksi täytän.

Mielestäni Suomikin on satavuotias aina 6.12.2018 saakka. Juhlitaan siis yhä satavuotiasta itsenäistä Suomea. Koska meillä sellainen nyt on.

Satavuotiaan Suomen taival ei kuitenkaan tule olemaan kivuton, oletan, vaikka ei pitäisi. Mielenkiinnolla odotan sitäkin mitä työttömien tilanteelle tehdyn kansalaisaloitteen myötä tapahtuu – tuskin mitään. Odotan toki paljon muutakin, ja jotensakin minusta vaan tuntuu, että ainakin omaan elämääni vaikuttaa paljon jokin tapahtuma jo ennen presidentinvaaleja – mutta se nyt jää nähtäväksi. Arvailla voimme jo nyt sitä: kuka on seuraava presidentti?

Siitä olen varma, että meillä suomalaisilla tulee olemaan edessä poikkeuksellisen mielenkiintoinen(?) vuosi 2018.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu