Tapaus Nissinen = loppuunkäsitelty

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sai jokin aika sitten tuomion tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, kuten olin ennakoinut, Korkeimmassa oikeudessa. Oikeusoppineiden mukaan tuomio oli ankara.

Onko neljäkymmentä päiväsakkoa sitten ankara tuomio vuosikausia jatketusta virkarikoksesta – no jaa?

Nyt Matti Nissinen on antanut asiassa selvityksensä ministeriölle. Hän katsoo, että hänen työpanokselleen on suuri tarve. Lieneekö mies lähes korvaamaton?

Voin todeta jo nyt, että ministeriö ei asiassa tule antamaan edes huomautusta. Nissinen saa siis jatkaa virassaan. Sillä tottahan asia nyt ministeriössä käsitellään huolella – ettei sielläkin tehdä virkarikosta.

Kaksinkertaisen rankaisemisen kielto tarkoittaa, että Nissinen sai rikoksestaan 40 päiväsakkoa. Ja se siitä!

Yksi ongelma tapaukseen liittyy, mutta se lienee merkityksetön: ihmisoikeussopimus takaa myös Nissiselle mahdollisuuden valittaa tuomiostaan – hän on tuomioonsa ilmoittanut tyytyvänsä, ja miksi ei olisi?

Mutta jos Nissinen olisikin pitänyt tuomiota vääränä, liian ankarana, niin olisiko Suomi pian taas saanut tuomion ihmisoikeustuomioistuimelta, ja Nissinen korvauksia Suomen valtiolta? KKO:lla oli siis hyvä syy antaa sopivan pieni (lue:ankara) tuomio.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu