Varakkaiden asunnonhankinnan tukeminen

Valtio tukee varakkaiden henkilöiden asunnonhankintaa ainakin toistaiseksi enemmän kuin pienituloisten henkilöiden asunnonhankintaa. Tukea voidaan perustella ainakin sillä, että tuen avulla varakkaiden on mahdollista kartuttaa omaisuuttaan.

Jos esimerkiksi henkilö joka ostaa ansiasunnon (väh. 50% asunnosta) hankkii Porin seudulta 50.000 euroa maksavan asunto-osakkeen niin valtio tukee ostoa jättämällä 1600 euron varainsiirtoveron (1.6%) perimättä. Kun henkilö on asunut asunnossa vähintään kaksi vuotta ja myy sen esim. 55.000 eurolla niin myyjä saa pitää tuon arvonnousun, 5000 euroa, verottomana.

Jos varakas henkilö ostaa kiinteistömuotoisen omakotitalon pääkaupunkiseudulta miljoonalla eurolla niin valtio tukee hänen kauppaansa 40.000 eurolla (varainsiirtovero 4%). Mikäli asunto parin vuoden asumisen jälkeen myydään 1.050.000 eurolla niin myyjä saa pitää arvonnousun, 50.000 euroa, verovapaasti.

Esimerkkitapauksissa siis valtio tukee varakkaan henkilön omaisuuden kartuttamista kaikkiaan 90.000 eurolla kun sen sijaan köyhä(?) osake"sijoittaja" saa valtiolta vain 6600 euroa.

Suunnitelma

Valtio suunnittelee verotuksen oikeudenmukaistamista siten, että jokaisella suomalaisella olisi elinaikanaan oikeus käyttää varainsiirtoverotukea maksimissaan 5000 euroa.

Varakkaille kohdennetun verotuen leikkauksen ennakoidaan laskevan arvokkaimpien kiinteistöjen hintoja.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu