Sama työ – eri palkka = tasa-arvoa?

YLEn alueuutiset Uudeltamaalta kertoi eilen, että "Helsingin pelastuskoulun rehtori on väläyttänyt naisten pääsykoevaatimusten helpottamista. Pelastuskouluun pyrkivät naishakijat karsiutuvat yleensä voimaa mittaavassa penkkipunnerrustestissä." Pelastuskoulun rehtori Vaitisen mielestä naisten vaatimuksia voitaisiin helpottaa kymmenellä prosentilla.

Heti kun ehdotuksesta kuulin niin mieleeni tuli tottakai ajatus, että jos naisten vaatimuksia helpotetaan kymmenellä prosentilla niin varmasti sitten palkkakin suhteutetaan noihin alempiin vaatimuksiin?

TV:stä ainakin minun tulee välillä seurattua noita kaikenlaisia tositv-ohjelmia. Eräskin sarja on sellainen jossa ainakin välillä pääsee näkemään ambulanssihenkilöstöä työssään. Jostain syystä olen kiinnittänyt huomiotani siihenkin, että kun potilasta kannetaan rappuja alas niin mies menee edellä ja nainen tulee perässä – miksi niin?

Tasa-arvon nimissä, ja samapalkkaisuus huomioon ottaen, naisen pitäisi joka toinen kerta mennä edellä. Ei voida sanoa, että "tekevät samaa työtä" jos mies joutuu aina tekemään raskaamman homman. No joo: eräässäkin jaksossa muistan naispuolisen ensihoitajan todenneen, että mies kantaa onneksi raskaammat laukut. Todellista tasa-arvoa siis, ja näkyy varmasti palkassa?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu