Aktiivimalli ei leikkaa työttömyysturvaa

Kuten tämän päivän uutisissa olemme saaneet moneen kertaan kuulla, ja netistäkin sen voi lukea, niin vuoden alusta voimaan tullut aktiivimalli ei pienennä työttömyysturvaa. "Kyseessä ei ole työttömyysturvan leikkaus" vakuutti Sampo Terho mm. ottaessaan asiaan kantaa eduskunnassa.

Terho perusteli kantaansa sillä, että "malli ei sen paremmin lisää kuin vähennäkään työttömyysturvan menoja." Ilmeisesti Terho ei laske aktiivimallin aiheuttamiksi kuluiksi sitä, että sen vuoksi Kelaan palkataan sata uutta työntekijää. Ja niinhän se on, että tuo ainakin heti vähentää työttömyyttä!

Taitaa kuitenkin olla niin, että Sampo Terho tarkastelee asiaa väärältä kannalta. Nimittäin jos osaa (Terho ei kykene) tarkastella asiaa sen työttömän kannalta jonka päivärahaa aktiivimalli pienentää niin kyllä silloin ymmärtää hyvin sen näkemyksen, jota tosiasiaksikin voi nimittää, että kyseessä on nimenomaan työttömyysturvan leikkaus.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu