Alammehan olla pilkuntarkkoja? (kuten poliisi?)

Jees, hyvä, kannatan. Se mitä poliisi edellä, ja sisäasiainministeriö, ehkä oikeusministeriökin, niin sitä tottakai me kansalaiset perässä, ja mieluummin edellä sanon minä. Eikä tuo nyt niin kovin vaikeaa ole. Ajokortin saa pian digitaalimuotoisena kännykkään. Hyvä niin – onko?

Poliisi on jo ehtinyt kertomaan, että digikorttia ei ainakaan toistaiseksi voi käyttää osoituksena ajo-oikeudesta. Hyvä? Jotta digikortti kelpaisi niin tarvittaisiin lainmuutos. – aha?

Toistaiseksi ajokortilla on voinut todistaa jopa henkilöllisyytensä. Olen sitä mieltä, että koska digikortti ei käy osoituksena ajo-oikeudesta niin kaikkien laitosten ja ihmisten pitää nyt heti lopettaa ajokortin hyväksyminen henkilöllisyystödistuksena, koska lain mukaan ajokortti ei ole kelvollinen henkilöllisyystodistus.

Tällä lainmukaisella toimenpiteellä saadaan valtion kassaan muutama miljoona rahaakin kun niiden ihmisten jotka ovat tähän mennessä todistaneet henkilöllisyytensä vain tuolla epävirallisella, eli nyt virattomalla, ajokortilla, joutuvat hankkimaan oikein kunnon henkkarit – ja uusimaan ne aina viiden vuoden välein.

Jos itse olisin vaikkapa postissa töissä niin saman tien nyt ja heti lakkaisin hyväksymästä ajokorttia henkilöllisyystodistuksena, koska siis Suomen lain mukaan ajokortti ei ole, eikä voi olla, henkilöllisyystodistus.

Ehkä jonain kauniina päivänä henkilökortti saadaan digimuotoon, ja se kai poliisillekin sitten kelpaa?

 

[Kiitokset viivakoodista ilmoittaneelle!]

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu