Velkajärjestely

Viime päivien uutisten mukaan velkajärjestelyyn pääsemisessä on monin paikoin ruuhkaa. Joensuussa jono on noin kolme päivää kun jossain toisessa kunnassa saattaa olla yli kolme kuukautta, jopa liki puoli vuotta.

TV-uutisten kuvassa (olikohan Kotkasta) näkyi henkilö täyttävän lomaketta jonka mukaan velkajärjestelyyn haki henkilö jolla oli omistusasunto. Kuten me kaikki tiedämme (tiedämmekö?) niin velaton omistusasunto ei ole sellaista omaisuutta joka pitäisi realisoida jotta pääsisi velkajärjestelyyn, tai saisi toimeentulotukea.

Onko se oikein? Jos henkilö on vuosikausia elää kitkuuttanut pikkuyksiössä perämetsässä parinsadan euron kuukausivuokralla ja saanut säästöön kymppitonnin niin se pitää "tulottomuuden myötä" käyttää elämiseen.

Jos sen sijaan oletkin ollut hyväpalkkainen "kansanedustaja" ja hankkinut omaksi asunnoksi "miljoonalukaalin" niin sen saat kyllä pitää. Oikeudenmukaista, todella, vai kuinka?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu