Ministeri Kimmo Tiilikainen: Suomi on oikeusvaltio!

Katselin tänään eduskunnan kyselytuntia, kuten minulla usein on tapana. Ministeri Kimmo Tiilikainen totesi eräässä vastauspuheenvuorossaan, että ainakin hän luottaa siihen, että viranomaiset Suomessa noudattavat lakia.

Samaisella kyselytunnillla Petteri Orpo rohkeni väittää, että lisätulon (ansiotulo) verotus voi olla jopa yli 100%. Höpö höpö ministeri Orpo. Jos ministerimies puhuu tuollaisia niin ei ole ihme, että peruspalkansaajilta on asiassa pallo hukassa – eihän? (mutta ei tästä nyt enempää).

Tiilikainen siis luottaa Suomen viranomaisiin, kaiketi kuin kallioon? Viranomaiset noudattavat lakia. Johan perustuslaissakin todetaan, että kaikessa virkatoiminnassa on tarkoin lakia noudatettava – hyvä!

Tiilikainen olisi vastauksessaan voinut viitata myös vaikka vireillä olevaan case Kittilään, tai Mikkelin vankilan tapaukseen. Todellakin: Suomessa "voimme luottaa" siihen, että viranomaiset noudattavat lakia!
-itse olen jostain syystä joutunut toteamaan, että aina ei voi luottaa edes tuomioistuimeen, eli oikeuslaitokseen.
-tiedättekö muuten miksi Mikkelin tapauksessa ei nostettu syytteitä?

Suomessa tarvittaisiin uudentyyppinen laillisuusvalvontaviranomainen: laillisuusvalvoja. Hänen toimenkuvanaan olisi käydä läpi viranomaisten päätöksiä ja etsiä niistä laittomia. Palkkaus olisi urakkapalkka. Jokaisesta todennetusta laittomasta päätöksestä laillisuusvalvojalle maksettaisiin 100 euroa, riittäisikö se?

Virkaan valittavalle asetettaisiin yksi erityisvaatimus: hänen täytyisi todistetusti olla saanut oikeusteitse kumottua kymmenittäin eri viranomaisten lainvastaisia päätöksiä. No joo – pitäisin itseäni pätevänä tehtävään.

Olen "perushullu professori". Tuolla tarkoitan, että olen sopivasti "päästäni vialla"(?) 🙂 Tällä hetkellä diagnoosina on mm. vaikea masennus. Tuo ei kuitenkaan toimintaani jatkuvasti haittaa, kuten ei haittaa nytkään.

Esittämäni kaltaista työtä olisi mahdollista tehdä siten, että tekisi sitä silloin kun pystyisi, siis tällainen "perushullu" tuota työtä voisi tehdä, ja välillä aina muutamia päiviä huilia. Ja hitsi vieköön – pakko todeta (onko), että todella hyvään ansiotasoon pääsisin.

Uskallan siis väittää, että pääsisin todella hyvään ansiotasoon. Mistä luulette, että väitteeni johtuu?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu