Vanhusten hoito retuperällä – miksi?

Kotihoidossa Suomessa on paljon vanhuksia. Hoitohenkilökunnan mukaan kotihoidossa on merkittävässä määrin niin huonokuntoisia henkilöitä, että he eivät kuuluisi kotihoidon piiriin.

Hoitajilla on liian vähän aikaa asiakasta kohden. Joskus pitäisi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Siirtymiin paikasta toiseen ei aina ole varattu lainkaan aikaa. Tee siinä sitten työsi hyvin?

Välihuomautus: nykyvanhukset ovat juurikin niitä henkilöitä jotka ovat olleet luomassa nykysysteemin säädöksineen. Pidetään huoli siitä, että asiat ovat paremmin sitten kun minä olen vanha ja tarvitsen apua.

Tällä hetkellä tilanne on väitteiden mukaan jopa lainvastainen. Ja mitä asialle tekevät vanhusten omaiset, entä hoitohenkilökunta? Eivät käytännössä mitään – ovat tyytyväisiä nykytilaan vai? Nimittäin: he voisivat tehdä paljonkin jos vain tahtoa olisi, mutta kun ei ole sitä tahtoa – miksi ei ole?

 

* * *

"Huomenna kaikki on… – paremmin?"

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu