Venäläisen diplomaatin karkotus pitäisi perua

Suomi on päättänyt olla mukana EU:n linjassa Iso-Britannian tukena, tukemassa näkemystä jonka mukaan Venäjä on syyllinen Iso-Britanniasta tehtyyn venäläisen kaksoisagentin myrkytykseen.

Ehkä Suomi vielä voisi, ja ainakin Suomen pitäisi, peruuttaa tuo päätöksensa diplomaatin karkotuksesta.

Karkotuspäätöksen peruuttamista voitaisiin perustella ainakin kansalaisten yleisellä mielipiteellä. Voitaisiin todeta, että suomalaiset laajasssa rintamassa ovat sitä mieltä, että kiistassa pitää noudattaa oikeusvaltioperiaatteita eikä siksi ketään pidä lähteä tuomitsemaan pelkän epäilyn perusteella. Ei vaikka epäilys olisi kuinka vahva.

Tässä olisi Suomella nyt tilaisuus nostaa maailmanlaajuisesti esiin ongelma joka koskee kaikkia. Ongelma ei siis koske yksin valtioiden valtapolitiikkaa ja niiden välisiä suhteita vaan yleisesti myös toimintatapoja sen suhteen miten eri maat ylipäätään kohtelevat kansalaisia, ja miten kansalaiset tuon kohtelun hyväksyvät. Myös meillä Suomessa.

Suomen pitäisi olla esimerkki ja vaatia, että oikeusvaltioperiaatteita tulee aina noudattaa. Ketään ei pidä lähteä tuomitsemaan "mutu"-perusteilla, kuten nyt on tehty – ei vaikka mutu olisi kuinka vahva.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu