Koostettu TOTUUS: TAPAUS SKRIPAL

Entinen venäjän upseesi ja kaksoisagentti Sergei Skripal myrkytettiin hermomyrkyllä Brittein Salisburyssa 4.3.2018. Myös hänen tyttärensä sai hermomyrkkyä mutta ilmeisesti pienemmän annoksen ja on hyvää vauhtia toipumassa. Sergei Skripal lienee yhä sairaalahoidossa, todennäköisesti nukutettuna ja Atropiinitiputuksessa. Mahdollisesti hänelle on tehty verensiirtokin ("verenvaihto").

"Myrkytystä voidaan hoitaa antikolinergisellä lääkkeellä kuten atropiinilla. Organofosfaattimyrkytyksissä (taistelukaasut, hyönteismyrkyt) atropiinia annetaan aluksi suoneen 2–5 mg suoneen 10 minuutin välein, kunnes vegetatiiviset oireet kuten lisääntynyt syljeneritys häviävät. Tämän jälkeen atropiinia annetaan ensimmäisenä päivänä jopa 50 mg ja vielä oireita seuraten usean päivän ajan muutaman tunnin välein. Tarvittaessa voidaan antaa lääkehiiltä ja potilaan tilan salliessa tehdä mahanhuuhtelu. Myrkyn poisto iholta saippuapesulla on tärkeää."

4.3. Käytännössä heti kun murhayritys oli tehty ilmoitti Britannia, että iskun takana on Venäjä.

5.3. (&6.3.) Suomalaisissa lehdissä kerrottiin

"Venäjällä tuomittu ex-vakooja ja hänen tyttärensä saivat vakavia myrkytys­oireita Britanniassa"

Lehtitieto: "Skripal ja hänen tyttärensä ovat sairaalahoidossa. Poliisi selvittää, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta." Tuolloin ei siis vielä ollut varmaa oliko kyseessä rikos. Sen sijaan syyllinen oli jo selvillä! Itse asiassa syyllinenhän oli ollut selvillä jo edellisenä päivänä.

Britannian ulkoministeri Johnson 6.3.: "”Emme tiedä tarkkaan, mitä Salisburyssa on tapahtunut, mutta jos asia on niin paha kuin miltä se näyttää, se on taas uusi rikos siinä rikosten litaniassa, joista voimme syyttää Venäjää”, Johnson sanoi parlamentille uutistoimisto Reutersin mukaan."

Venäjä kommentoi:

"Presidentti Vladimir Putinin tiedottajalta Dmitri Peskovilta kysyttiin myös brittimedian arveluista, että Venäjä saattaisi olla myrkytyksen takana.

'Siinäpä ei kestänyt heiltä pitkään', kuului vastaus."

Lienemme kaikki samaa mieltä tiedottaja Peskovin kanssa? Syyllinenhän oli selvillä jo ennen kuin edes tiedettiin oliko kyseessä edes rikos. Onko siis Britannian hallituksen palveluksessa päteviä selvänäkijöitä?

9.3. Mikään ei ole selvää?

"Venäläisen ex-vakooja Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä murhayritys on yhä täynnä avoimia kysymyksiä."

"Mikäli Venäjällä on jotain tekemistä Skripalin tapauksen kanssa, turvallisuuspalvelu FSB tunnetaan eräästä periaatteestaan; petturit kuolevat, eikä heidän rikostaan unohdeta koskaan."

"Kaikkiaan 21 ihmistä on hoidettu sairaalassa mahdollisen hermomyrkkyaltistuksen vuoksi."

Herrasmiessopimus

Vakoilijavaihdossa vapautettu Sergei Skripal oli ”herrasmiessopimuksen” mukaan koskematon.

10.3. Kuka on oikea syyllinen?

Venäjä on nimetty syylliseksi tehtyyn (terrori)iskuun. Todistajia tapahtumille on löydetty tässä vaiheessa yli 200 ja todisteita yli 240 kappaleltta. Eiköhän noiden perusteella saada syyllinen selville. Toisaalta pitää yhä muistaa, että syyllinen nimettiin heti kun isku tapahtui, siis lähes viikkoa aiemmin. Ehkäpä juuri siksi Britannian sisäministeri Rudd nyt totesikin: "Vielä on liian aikaista sanoa, kuka oli tapahtumien takana."

11.3. Tutkinta etenee

Kun iskusta on kulunut viikko on saatu paljon uutta aineistoa tutkinnan pohjaksi. Kuka oikeasti on iskun takana? Tottakai se on venäjä – jos nyt vielä tultaisiin toisenlaiseen tulokseen niin se olisi paha, todella paha, isku niin Britannialle kuin USA:llekin. 

Pubista ja ravintolasta onkin nyt löydetty jäänteitä käytetystä hermomyrkystä.

12.3. Myrkyn nimi kaikkien tiedossa

Viimeistään 12.3. on käytetyn hermomyrkyn nimi ollut kaikkien ajan tasalla itsensä pitävien tiedossa, myös Suomessa. Käytettyä hermomyrkkyä tarvitaan vain tippa (n.10mg.) ihmisen tappamiseen: "Vain tippa eli 10 milligrammaa hermomyrkkyä ihmisen iholla tai hengitysteissä riittää tappamaan ihmisen, Vanninen kertoo."

14.3. Vahva epäilys myrkytystavasta

Asia alkaa vihdoinkin selvitä! "Viranomaisten kerrotaan uskovan, että murhayrityksessä käytetty myrkky oli levitetty Skripalin ajoneuvon ovenkahvaan."  Hyvä, että reilun viikon tutkinnan kuluessa on tuokin saatu jo selville. Olisiko ainetta kuitenkin ollut autossa myös apumiehen ovenkahvassa? Vai saiko tytär myrkky miten… kätellessään isäänsä, tervetuloa autoon, jees!(?).

16.3. Skripalin tyttären osuus tapahtumiin?

Miten myrkky päätyi Skripalien kehoon: Otsikkona tänään mm.:"Brittimedia: Myrkky saatettiin toimittaa Britanniaan Skripalin tyttären matkalaukussa". Miten myrkky sitten olisi joutunut Skripalin tyttären matkalaukkuun? YLE: "Myrkky olisi saatettu piilottaa esimerkiksi meikkeihin tai lahjaan, joka olisi avattu Skripalin asunnossa Salisburyssa."

Okei – selvää on, että kyseinen myrkky tappaa hyvin pienenä annoksena, ja nopeasti, kuten on edellä tullut ilmi. Miten ihmeessä Sergei olisi altistunut jos tytäs olisi itseään puuteroinut in the rest room? [suom. kylpyhuoneessa].

Onko sittenkin mahdollista, että myrkkyä on muillakin kuin venäläisillä? Ehkä (lue: kyllä) se on mahdollista, todettiin. Nyt on selvinnyt sekin, että ohjeet myrkyn valmistamiseksi ovat yleisesti kaikkien saatavilla.

Kokonaan huomiotta ei voi jättää sitäkään seikkaa, että tuota myrkkyä myös myytiin laittomasti: "Rink oli töissä novichock-sarjan hermomyrkkyjä valmistavassa moskovalaisessa laboratoriossa.
Rink kertoi, että hän varasti myrkkyä työpaikaltaan ja säilytti sitä autotallissa. Hän myi novichockia ampulleissa erään entisen poliisin välityksellä. Rahoilla hän maksoi velkojaan."

28.3. Media hämmästytti, ainakin minut!

Tänään media tiesi kertoa, että eniten Skripaliin kohdistuneessa iskussa(?) käytettyä hermomyrkkyä onkin yllättäen löytynyt Skripalin kotivelta. Olisiko Skripal siis myrkytetty kotiovellaan, jossa hän olisi saanut myrkkyä myös käsiinsä, mistä sitä olisi voinut päätyä sitten myös auton ovenkahvaan, ja tyttärenkin elimistöön?

Viimeistään tässä vaiheessa jokaisen myrkytysjuttua seuranneen pitää alkaa olla täysin vakuuttunut: kyllä, Venäjä on syyllinen. Kukaan muu ei voi olla syyllinen. Myrkky on kehitetty Venäjällä. Entinen venäläinen agentti on tyttärineen myrkytetty. Juttuhan oli selvä (siis syyllinen) jo 4.3., heti kun isku(?) oli tapahtunut.

"Britannia syyttää myrkytyksestä ja diplomaattisten kiistojen aloittamisesta Venäjää. Moskova on kiistänyt voimakkaasti osallisuutensa myrkkyiskuun."

29.3. Järkyttävää AMMATTITAIDOTTOMUUTTA

MTV3: "Järkyttävää ammattitaidottomuutta…" mutta kenen taholta kysyn minä? Syyttävä sormi voisi ammattitaidon puutteen vuoksi nyt osoittaa moneen osoitteeseen. Lainkaan huono osoite ei ole johtavat poliitikot jotka olivat heti valmiit hyväksymään Britannian näkemyksen jonka mukaan iskun takana olisi Venäjä.

Itse asiassa Venäjältä olisi hölmöä lähteä tekemään tuollaista aineella joka olisi varmuudella yhdistettävissä Venäjään (kuva). Asiaa voidaan myös ajatella täysin päinvastoin. Mahdollista lienee myös, tietäen Trumpin hyvä välit Putiniin, että USA:n Trumpin vastaiset tahot voisivat olla iskun takana?

30.3. Mikä on totuus – selviääkö se (meille) koskaan?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu