HUS ja sopimusoikeus. "Ei rikosta"

Tasan eivät käy onnen lahjat. HUS on lähettänyt, tai pikemmin niin, että HUS:n toimeksiannosta (jota ei ollut) on vahingossa lähetetty salassapidettäviä tietoja monelle ihmiselle. HUS harkitsee sopimusoikeudellisia toimia. HUS:n päätös tarkoittaa, että rikosoikeudelliset toimet jäävät asianomistajien harkintaan.

Kysymys: voiko kyseessä olla virkarikos?

Vastaus: ilmeisestikään ei voi, joten salaisten tietojen toimittaminen "kelle vaan" ei ole yleisen syytteen alainen rikos. Ei ainakaan tässä tapauksessa.

Entä jos HUS ei olisi ulkoistanut ko. palvelua? No silloin kyseessä olisi virkarikos, mutta silti syytettä ei nostettaisi.

Miten niin syytettä ei nostettaisi?

Siten niin, että se on laillisuusvalvontaviranomaisten vakiinnuttama linja.

Minulle on muuten joskus kanssa toimitettu vahingossa nippu minulle sinänsä tuntemattomien ihmisten salassapidettäviä tietoja. Asiaa pikkaisen "tutkittiin". Ei syytä epäillä rikosta oli tulos. Tämä nyt ilmi tullut on vastaava joten turha on asianomistajien rutista. Noin nyt vaan saattaa joskus käydä – anteeksi, harmi, pahoittelut.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu