Lapsia ei pidä kohdella; tasa-arvoisesti, yhdenvertaisesti

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ottaa tuoreessa vuosikirjassaan kantaa lasten asemaan Suomessa.Lapsiasiavaltuutetun mukaan lapsia koskevat näkemykset ovat ristiriitaisia, kertoo MTV3.

Suomi on ratifioinut YK:n lasten oikeuksien sopimuksen. Käytännössä tuota sopimusta on pidettävä Suomea sitovana lainsäädäntönä. Sopimuksessa todetaan: "Kaikissa julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon, tuomioistuinten, hallintoviranomaisten tai lainsäädäntöelimien toimissa, jotka koskevat lapsia, on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu."

Otsikossa kirjoitan: Lapsia ei pidä kohdella; tasa-arvoisesti, yhdenvertaisesti

Noin asia on. Lasten oikeuksien sopimuksen mukaisesti kaikissa toimissa jotka jollain tavalla koskevat lapsia pitää ensisijaisesti ottaa huomioon lasten etu! Lasten kohtelun ei siis pidä missään tapauksessa olla tasa-arvoista ja yhdenvertaista muiden väestöryhmien kanssa vaan sen pitää olla parempaa.

Miten homma käytännössä täällä Suomessa toimii. Pitää kysyä: toimiiko se huonosti? Usein voisi pitää täysin perusteltuna toteamusta; ei toimi lainkaan.

Lasten oikeuksien sopimusta pitää mielestäni tulkita siten, että lasten etu on aina etusijalle kun jokin toimenpide jollain tavalla koskee tai saattaa koskea lapsia suoraan tai välillisesti. Tuollainen päätös on mm. valtion budjetti.

Kuten olen aiemminkin todennut niin annetaanko rajoitetusta rokote erästä rokotteet lapsille vai vanhuksille. Jos siis tuollainen tilanne tulisi käsille. Kumpi olisi lasten edun mukaista? Ehkä rokotettaisiin työ-ikäiset ensiksi?

Kun rakennetaan teitä, katuja, kevyenliikenteenväyliä, uusia asuntoja, leikkipaikkoja, tai mitä tahansa niin koskeeko päätös koskaan lapsia millään tavalla? Väitän, että kyllä koskee, aina, ainakin välillisesti.

Kun mietitään, että minkälainen lattiapinnoite tehdään uuteen lastentarhaan, tai millainen liitutaulu hankitaan luokan seinää koristamaan, pitäisikö asiassa kuulla lapsia? Entä kun päätetään koulukuljetuksista?

Lapsiasiavaltuutettu Kurttila toteaakin: "Suomessa on vakavia yhteiskunnallisia ongelmia, jotka heijastuvat lasten ja perheiden hyvinvointiin. " – – – "Tarvitaan kansallista lasten hyvinvoinnin voimakasta petraamista, Kurttila vaatii."

Miksi päätöksentekijät eivät toteuta lasten oikeuksien sopimusta käytännössä. Miksi eivät?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu