Oppimateriaalilisä 46e/kk – uusi kannustinloukku?

Hallitus on kehysriihessään päättänyt, että pienituloistan perheiden lapsille jotka opiskelevat toisen asteen tutkintoa aletaan maksaa oppimateriaalilisää noin 46 euroa kuukaudessa. Tuen saamisen edellytys on, että vanhempien yhteenlasketut tulot ovat 40950 euroa vuodessa.

Eli kun vanhempien yhteenlasketut tulot ovat 40949 euroa niin lapset saavat tuon lisän. Kun tulot nousevat euron ja sentin niin lisä jää saamatta. Eikö tosiaan hallitus nykytekniikan turvin, ja vaikka pyytämällä minulta apua, parempaan pysty? Jos perheessä on kolme toisen asteen opiskelijaa voi "menetys" olla liki 150e/kk. Ehkä joissain tilanteissa kannattaa miettiä ottaako vastaan tarjotun palkankorotuksen. Voiko "pakollisesta" palkankorotuksesta kieltäytyä?

Asia vaatisi tarkempaakin perehtymistä. Miten kohdellaan esim. eroperheen lapsia? Entä uusioperheen?

Onko oppimateriaalisä sellainen tulo joka otetaan huomioon kun lasketaan opiskelijan mahdollista oikeutta saada toimeentulotukea?

Sampo Terho: "Toisen asteen opintojen kustannuksista ei saa tulla kenellekään este edetä opinnoissa."

-aivan. Mutta ehkä lisän toteutuksessa on osin "järki hukassa"? Vai kuinka…? Saatan olla oikeassakin 🙂

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu