Halailu meni liian pitkälle. Tuomio lapsen hyväksikäytöstä!

Ainakin Satakunnan Kansa uutisoi tänään (kuva), että mies oli tuomittu lapsen seksuaalisesta hyäksikäytöstä ehdottomaan neljän kuukauden vankeuteen. Uutinen jossain määrin hämmentää minua. Se hämmentää siksi, että sen perusteella voi ikään kuin (rivien välistä) lukea, että alle 16-vuotiaan halailu ylipäätään olisi lähtökohtaisesti sallittua, mitä se ei kuitenkaan ole.

Kyllä oikeudella vielä on petrattavaa niin tiedotteissa kuin tuomioissakin. Tosin saattaa olla, että tiedote on ollut yksityiskohtaisempi mutta lehti on toimituksellisista syistä (mitä ikinä ne ovatkin olleet) valinnut uutisen toteutustavan tuollaiseksi, että se ikään kuin pitää sisällään virheellisen viestin: halata saa. Mutta kuten tiedämme niin jopa puhe voi olla rikos jos puhuu väärällä tavalla vääriä asioita.

Toisaalta vastaavankaltainen tapaus kuin josta nyt on annettu ehdoton vankeustuomio voidaan jättää myös kokonaan rankaisematta. Tokihan nyt joku voi toista pidellä, kunhan molemmat osapuolet ovat selvinpäin, vaatteiden päältä "mistä tahansa" ilman, että kyseessä voisi objektiivisesti tarkastellen ajaltella olevan minkäänlainen seksuaalinen teko.

Onneksi miellä on Suomessa oikeuslaitos – onko?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu