Mies + laiton ase -> tuomio?

Tämä tarina on tosi! Näinhan sitä pitää vakuuttaa ennen kuin ihan höpöjä kirjoittaa. Ensimmäisessä kirjassani (omaelämänkerrallinen) tosin totesin alussa, että tarina on kuvitteellinen. Sitä ei tainnut kukaan uskoa.

Mutta nyt siis kerronkin tositarinan

Humalainen mies tapasi baarissa ryypätessään pari asekauppiasta. Kukaan ei muista mista se juttu lähti mutta paria pistoolia miehelle siinä esiteltiin. Kaupatkin sovittiin: Benelli ja patruunoita, 500 markkaa. 

Eipä miehellä pistoolille käyttöä ollut. Mukana se kuitenkin kulki aina sinne minne mieskin muutti. Erään kerran hän sitten naapurin kanssa otti ihan vaan kotona kuppia. Jotenkin siinä tuli aseista juttua ja mies tuota pistooliaan naapurille näytti.

Mies meni käymään sitten vessareissulla. Sillä aikaa naapuri oli poistunut pistooli mukanaan. Aseenkantolupaa kummallakaan ei ollut. Mies sitten soitti poliisille ja kertoi mitä oli tapahtunut. Poliisi hänet otti kiinni. Tuo naapurin mieskin aseen kanssa nopeasti löydettiin. Poliisivankilasta mies seuraavana aamuna heräsi. Häntä ampuma-aserikoksesta kuulusteltiin, jopa valokuvattiin. Kysyttiin myös: haluaako aseen takaisin sitten kun juttu on loppuun saakka käsitelty. 

Sitten tuli oikeudenkäynnin aika. Mies myönsi, että hänellä tuollainen laiton pistooli oli pitkän aikaa hallussaan ollut. Käräjäoikeus lätkäisi ankaran tuomion: kymmenen päiväsakkoa. Asia käsiteltiin kirjallisessa menettelyssä.

Kyllä nyt tuli liian kova tuomio. Mies ilmoitti siihen heti tyytymättömyyttään ja juttu menikin sitten hovioikeuden käsiteltäväksi. Hovioikeus palautti jutun käräjäoikeudelle uudelleen käsiteltäväksi.

Uusi istunto pidettiin. Mieskin oli sinne sakon uhalla paikalle haastettu. Käräjäoikeus sitten antoi tuomionsa: mies todettiin syylliseksi ampuma-aserikokseen mutta jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.

Valokuvat

Sattuneesta syystä mies sitten vuosia myöhemmin sai päähänsä pyytää poliisilta itselleen kopiot noista hänestä tuolloin otetuista tunnistuskuvista.

Poliisista vastattiin:

"Hei!

Kiitos viestistäsi.

Poliisin ottamia tunnistuskuvia ei valitettavasti voida luovuttaa kenellekään.

 

ystävällisin terveisin

toimistosihteeri S S

Lounais-Suomen poliisilaitos"

 

Nyt joku (minä ainakin) mielenkiinnolla odottaa: saako mies haluamansa kuvat?

-mies nimittäin on pyytänyt pyynnön siirtämistä viranomaisen ratkaistavaksi.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu