Noin viikon studio – naiset ja urheilu :-D

Noin viikon studiossa otettiin satiirin keinoin kantaa siihen oikeudenmukaiseen tosiasiaan, että naisurheilijat tienaavat huomattavasti vähemmän kuin miesurheilijat. TOTTAKAI se on oikein, että nainen ansaitsee vähemmän, vai onko?

Kyllä, se on oikein!

Miesurheilijat saavat palkkansa suurelta osin siksi, että miesten pelejä seuraa suuri määrä lipuista maksavaa kansaa. Naisten urheillessa katsojamäärät ovat vähäisempiä. 

Ehkä asiaan tulisi kuitenki soveltaa positiivista erityiskohtelua?

Pitäisikö positiivista erityiskohtelua soveltaa yleensä jopa laajemmin. Nainen vaan ei pysty tekemään kaikkea sitä mitä raavas mies – miksi hänen pitäisi siitä kärsiä?

Ai niin. Minäkään en olisi koskaan pystynyt sellaisiin suorituksiin kuin vaikkapa Teemu Selänne aikoinaan. Pitääkö minun siitä taloudellisesti kärsiä, ja jos niin miksi?

En usko, että minusta koskaan tulee Suomen presidenttiä, tai edes kansanedustajaa. Pitääkö minun siitä kärsiä? Eikö minulla kuitenkin ole oikeus samaan palkkaan jos parhaani yritän – ja jopa paljon muita autan, aina "joskus".

 

Otetaanpa uusi lähtökohta tähän tasa-arvo ja yhdenvertaisuuskeskusteluun:

-naiset ja miehet samalle viivalle: ei mitään naisten ja miesten lajeja, vaan kaikki parhaat samaan joukkueeseen, ja myös ne "muun sukupuoliset". Tottakai muutenkin samalle viivalle: kuka voittaa 100m.:n juoksun?

-palkka tehdyn työn mukaan – vai olisiko palkka parempi suhteuttaa tekijän painoon ja muihin kykyihin?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu