Viikko viitottuna: esteettömyys, virkavastuun toteutuminen?

Viime viikolla vietettiin esteettömyyspäivää. Koska olen "perushullu professori" niin minun pitää nyt tähänkin asiaan ilmaista oma kummallinen näkemykseni. Mielipiteenihän ovat aina "kummallisia"(?). Kynnys ry:n asiantuntija totesi TV-uutisessa:  Valvonta pitää saada toimimaan. Määräysten rikkomisesta pitää tulla kunnon sanktiot.

Hän oli väärässä. Hän oli myös oikeassa. Olen ennenkin kertonut teille, että viranomaisiin olisi vaikea saada henkilöstöä jos siellä olisi pakko toimia lain mukaan. Toisaalta itse olen valmis – kaikkeen.

Siinä Kynnys ry.:n asiantuntija oli oikeassa, että Suomessa (oikeusvaltiossa) laittomuus rehottaa. Vai onko se laitonta, jos viranomaisen toimija yhteiskunnan rahaa säästääkseen toteaa vaikkapa: olet kotona töissä?

 

* * *

 

Vastaavaa höpinää minulta hetki sitten: http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255599-arvostan-vaarin-toimivia-viranomaisia

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu