Turun terroristisen puukotusmurhan tuomio huomenna

Nyt on tasan 24 tuntia siihen kun käräjäoikeuden pitäisi antaa asiassa päätös. Asiassa joka muistetaan pitkään: Turussa tapahtuneet marokkolaisen Abderrahman Bouananen tekemät surmat. Olivatko nuo surmat sitten tappoja, murhia, vai peräti terroristisia murhia? Vastauksen tiedämme kohta.

Kuten varmasti moni muistaa, niin täällä Puheenvuorossakin käytiin asiasta kiivasta keskustelua. Varsin moni oli valmis heti antamaan tuomion terroristisista murhista ja niiden yrityksistä – minä en. 

Saatoin olla ajatuksineni olla melko yksin. Onneksi en ihan yksin, ja onneksi olen minä? Olinko sitten oikeassa – nyt kun tätä kirjoitan (14.6.) en vielä tiedä olinko väärässä. Pian, huomenna, sen tiedän.

Toistan nyt vielä näkemykseni jonka tuolloin esitin: Turun puukotukset eivät ole terroristinen teko. Sen verran harkintaa asiassa on mielestäni käytetty, että murhan tunnusmerkit täyttyvät. Olen hämmästynyt jos tuomiona ovat tapot ja niiden yritykset. Tosin voi olla niin, että tuomiona on pari murhaa ja muutama murhan tai tapon yritys. Mutta siihen, että terroristinen tarkoitus katsottaisiin toteennäytetyksi en vielä nyt usko – no ehkä huomenna. (Toisaalta: mikä oli tekijän mielentila – annetaanko sille painoarvoa?)

Näin sivullisena (serkkuni puolison sisaruksen puoliso oli toinen kuolleista) mietin vielä mitä tekee syyttäjä jos tuomio on lievempi kuin mistä rangaistusta on vaadittu – onko ollut toissijainen vaatimus, en tiedä.

Jos tuomio on syyttäjän vaatimaa lievempi niin syyttäjä ei varmastikaan heti ilmoita tyytymättömyyttään, vaan haluaa ensin perehtyä tuomioon. Koska kyseessä on ennakkotapausluonteinen asia, niin mielestäni syyttäjän pitäisi viedä juttu korkeimpaan oikeuteen saakka, ellei syyttäjä alemmassa asteessa saa tekijälle tuomiona hakemaansa minimirangaistusta.

Nyt jään odottamaan.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu