Teuvo Hakkaraisen suutelutuomio

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin eilen siitä, että hän oli väkisin suudellut, tai ainakin yrittänyt suudella, toista kansanedustajaa. Missä roolissa Hakkarainen oli tapahtumahetkellä – tai onko sillä edes merkitystä?

Perustuslaissa nimittäin on säädetty kansanedustajan riippumattomuudesta seuraavaa: "Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset." 

Jos Teuvo-poika on suuteluyrityksen tehdessään toiminut kansanedustajana niin onko nyt annettu tuomio laillinen. Onko se laillinen jos se perustuu rikoslakiin? Jos Teuvo-poika on siis ollut kansanedustajan toimessa kun on tuon suuteloimisen toteuttanut niin hänet kai pitäisi tuomita perustuslain rikkomisesta?

Aivan… ehkä voitaisiin tuomita siitäkin, että suuteloiminen ei edustanut oikeutta eikä totuuttakaan. Tilanne olisi ollut toinen jos… olisiko tilanne voinut päättyä toisin?

Ilmeisesti Hakkarainen ei kuitenkaan ole ollut kansanedustajan toimessa kun tuo homma tapahtui, ja hän on lisäksi käyttänyt melkoisen rajua väkivaltaa, ainakin mikäli syyttäjään on uskominen. Tuolla perusteella pitäisi olla selvää, että syyttäjä tuomiosta valittaa ja hakee Hakkaraiselle vankeustuomiota (ehdollisena), ja lisäksi tottakai tuntuva oheissakko siihen päälle.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu