Onko asuntosijoittaminen velkarahalla järkevää? (=Asumistuki sijoittajille)

Kuten aktiiviset blogistit tietävät niin asumistukea maksetaan välillisesti sijoittajille. Noilla välillisillä tulonsiirroilla käytännössä rahoitetaan sijoittajien omaisuuden kartuttamista. Itse omistin aikoinaan kaksi kiinteistöä, jotka olivat vuokralla. Itse asuin omistamassani kiinteistöosakeyhtiössä – tai no, puolet siitä omisti tuolloinen vaimoni.

Kiinteistöt olin hankkinut velkarahalla. Vuokratuotoilla pystyin maksamaan niin hoitokulut kuin lainojen lyhennykset, ja vähän vielä jäi "sukanvarteenkin laitettavaksi".

Onko nykyinen asumistukisysteemi jolla tuetaan sijoittajien omaisuuden kartuttamista, ja suurelta osin vain sitä, lainkaan järkevä – jos se sitä on jossain määrin, niin missä määrin, miten, miksi?

Eikö voitaisi ajatella tuettavan omistusasumista samaan tapaan jolloin tuen tarve merkittävästi alenisi kun asunto tulisi maksetuksi?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu