Ryhtyisinkö kummiksi 30e/kk?

Katselin tässä TV-ohjelmaa jossa käsiteltiin kummilapsitoimintaa. Ohjelman katsominen herätti mielessäni ajatuksia. Lisäksi mieleeni tuli viimeisin nenäpäivä ja siihen liittyneet keskustelut lähipiirissäni. 

Nenäpäivä teeman jokainen tuntee: lahjoita rahaa, osta ainakin pieni punainen muovinenä. Nuo muovinenät sitten kulkeutuvat ties minne – mitä materiaalia ne ovat? Miksi sen pitää aina näkyä, että on jotain lahjoittanut, jos siis lahjoittaa vain vähän. Kun laittaa yhteisön tilille kymppejä, tai satasia, niin itseään voi kehua laittamalla kuitin nähtäville nettiin, vaikka ihan vaan facen päivityksiin, ja onhan noita monia muitakin palveluita.

KUMMILAPSI ULKOMAILTA

Tuollainen kummilapsi kustantaisi 30 euroa kuukaudessa. Nenäpäivä-sivuilla kerrotaan, että jo kymppi auttaa!

Katselin siis kummilapsitoimintaa käsitellyttä ohjelmaa TV:stä. Ohjelmassa näytettiin kuinka kummilapsen hankkinut perhe oli matkustanut afrikkaan tapaamaan kummilastaan. Selväksi tuli, että nykyisin toimitaan enemmänkin niin, että kummilapselle annettu raha auttaa koko perhettä, ja onhan 30 euroa iso raha Afrikassa.

Nenäpäivä-ohjelmassakin esitetään aina osia joissa näytetään kuinka joku julkkis on käynyt katsomassa vaikkapa mihin on saatu edellisen keräyksen tuotolla rakennettua koulu tai kaivoja, tai jotain muuta tärkeää. Tuollainen rakentaminenkin on Suomen hintatasoon nähden kehitysmaissa hyvin edullista.
-esimerkiksi: 

  • 10 € Pieni kasvimaa 4 kotitaloudelle.
  • 20 € Hedelmäpuut mahdollistavat monipuolisemman ravinnon ja paremman toimeentulon.
  • 60  Vesipumppu kylään puhtaan veden saamiseksi
  • 540 € Talo kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevalle perheelle.

LENTOKONEELLA TOTTAKAI

Lento Afrikkaan maksaa noin 500 euroa. Paluulento tottakai saman verran, siis per henkilö.
-yhden hengen matkakuluilla saataisiin pari taloa, kasvimaa ja hedelmäpuut, varmasti vesipumppukin.

Nenäpäivä laittaa paremmaksi: se lennättää paikalle julkkiksen (mitä maksaa) ja kokonaisen kuvausryhmän joka saa tottakai palkkaa ja päivärahat. Montako kummilasta yhden reissun hinnalla joka vuosi rahoittaisi?

MINÄ ITSE

Niin kauan kun järjestöillä on rahaa kuskata suuria(?) väkimääriä kuvausryhmineen katsomaan, että kuinka hyvin apu menee perille niin he eivät takuulla tarvitse minun eurojani tuohon auttamiseen.

Suomessa olen köyhiä auttanut – monenlaisin tavoin. Toki aikoinaan ostin myös toisenlaisia joululahjoja.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu