Merkittävä salakuvausratkaisu KKO:ssa
Saanko ottaa kuvan? Kuka saa ottaa kuvan ja missä? Näkemykseni mukaan kaikkea sellaista minkä itse näkee saa kuvata. Toisenlaisiakin näkemyksiä on esitetty. Korkein oikeus tulee kohtapuoliin ottamaan kantaa kuvaamisen rajoituksiin – hyvä niin (kuva).
Toistaiseksi kuvaan rajoituksetta kaikkea missä olen, ja minkä näen.
Näkemyksesi on väärä. Suomessa ei todellakaan saa kuvata kaikkea mitä näkee. Käsittääkseni KKO: n ratkaisu ei tule vetämään rajaa kuvaamiseen vaan lapsen yksityisyyden suojaan kuvaa julkistettassa.
Et tainnut oppia siitä Axl Smithin tapauksesta mitään?
Ilmoita asiaton viesti
Axl Smith sai rangaistuksen koska näytti kuvan muille. Jos hän olisi vaan itse sitä katsellut niin rangaistusta ei olisi tullut.
Kyllä, oikein, onko lapsella, tai kenellä tahansa, oikeus luottaa yksityisyyteensä tilantessa jonka kuka tahansa voi nähdä – ja kuvata?
Ilmoita asiaton viesti
Eli et oppinut. Tsekkaapa vielä kerran rikoslaista salakatselupykälä.
Ilmoita asiaton viesti
Aina on olemassa se riski. Itse kuvaan kaiken :-/
Ilmoita asiaton viesti
Axl Smith kuvasi salaa yksityisessä tilassa harrastettua seksiä ja joissa hän toinen osapuoli. Ja se toinen osapuoli ei vielä tiennyt joutuneensa videoinnin kohteeksi.
Lasta ei salakuvattu vaan isä kuvasi ulkona viranomaisten toimintaa silloin hänen lapsiaan vietiin väkipakolla poliisiautoon. Lasten kuvat oli vielä sumennettu tunnistamisen vaikeuttamiseksi … Olikohan Axl:n kumppaneiden kasvot tehty, epäilen.
Ilmoita asiaton viesti
Aivan
Siinä iso ero
Ilmoita asiaton viesti
Yksityisyyden suoja on merkittävä asia ja vaikea kysymys. On nostettu oikeusjuttujakin lasten taholta vanhimpien julkaistua heidän kuviaan omissa yhteyksissään.
Minkä ikäinen lapsi on sitten oikeutettu päättämään omista asioistaan? Esim. potilaslaissa todetaan, että jos terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi, että alaikäinen on riittävän kypsä päättämään omista asioistaan, hän voi myös kieltää potilastietojen luovuttamisen vanhemmilleen. STM on linjannut tämän iän olevan 10-vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Olen itse ottanut valokuvan 10v. pojan haavasta kun sitä tikattiin Vaasan sairaalassa. Kaikki meni hyvin. Olin pojan isä.
Ilmoita asiaton viesti
Se arvioidaan tapauskohtaisesti, ts. tilanteen mukaan. Mitään kiinteää ikärajaa ei ole olemassa.
Käytännössä ainakin 12-vuotias voi jo päättää, kerrotaanko vanhemmille.
Ilmoita asiaton viesti
kanta.fi ikäraja nykyisin 10v.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisen Facebook-kavereista löytyy se ylpeä äiti tai isä, joka mielellään julkaisee kuvia pienen silmäteränsä kasvusta, kehityksestä ja puuhista sivustolla. Tulevaisuudessa moinen voi kuitenkin johtaa oikeushaasteeseen – ainakin Ranskassa.
Daily Mailin mukaan lapset voivat haastaa oikeuteen itsestään sosiaalisessa mediassa kuvia julkaisseita vanhempia Ranskan yksityisyyslakien alla. Tuomituksi tuleminen voi johtaa vuoden vankeuteen ja noin 45 000 euron sakkoihin.
https://www.nainen.com/julkaisetko-lapsesi-kuvia-s…
Ilmoita asiaton viesti
Me täällä Suomessa kinastelemme siitä saako huoltaja nähdä 10 vuotta täyttäneen lapsen terveystiedot.
Ilmoita asiaton viesti