Maksuhäiriömerkinnät osin aiheettomia?

Maksuhäiriöiden määrässä on tehty uusi ennätys, kirjoitti Juha-Pekka Kosonen blogissaan. Hän on oikeassa. Merkinnät maksuhäiriöistä ovat nousseet uuteen ennätykseen. Aina syynä ei kuitenkaan ole se, että henkilö ei velkaansa olisi maksanut. Syynä saattaa olla myös jonkinlainen kosto, tai tietämättömyys.

Ei tietenkään ole kivaa saada tuollainen merkintä. Vielä ikävempää se on jos merkintä on aiheeton, kuten ainakin poliisi kuvan tapauksessa epäilee. Onko sitten merkintä aiheeton? Sen viime kädessä ratkaisee oikeuslaitos.

Yhtä kaikki niin kaikkien kannalta olisi varmasti parasta, että tuollaiset merkinnät olisivat aina aiheellisia. Ei kenenkään tilannetta paranna se jos tuollaisen merkinnän voi saada aikaiseksi vaikkapa vahingossa, eihän?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu