Harhaanjohtava markkinointi – uhkasakko – maksutuomio

YLEn uutiset kertoivat tänään vuosia jatkuneesta, ja yhä jatkuvasta, ongelmasta: huonekaluliikkeet, ja muutkin, syyllistyvät harhaanjohtavaan markkinointiin pitämällä samoja tuotteita "alennuksessa" jatkuvasti. Edes uhkasakoista ei ole ollut apua:

https://yle.fi/aihe/termi/yle/18-176945

https://yle.fi/uutiset/3-9966747

https://yle.fi/uutiset/18-54256

https://yle.fi/uutiset/3-10284531

Miksi uhkasakot eivät sitten auta? Vastaus on yksinkertainen: sakkoja asetetaan liian vähän – eikä niitä tuomita maksettaviksi kuin harvoin.

Ajatelkaapa omalle kohdalle! Hillitsisikö se paljon "kaasujalkaa" jos ylinopeudesta saisi uhkasakon jota ei koskaan tarvitsisi maksaa. Tai ainakin saisit ylinopeutta päästellä vuodesta toiseen kunhan parin kolmen vuoden välein maksaisit tuottoon suhteutettuna mitättömän sakon.

Tyyliä pitää muuttaa, ja tyylinvaihdoksen tekijänä pitää olla: kuluttajaviraston!

Ei siis pidä tyytyä jatkossa siihen, että asetetaan uhkasakko.  Pitää toimia(!) jos tyyli ei HETI muutu; sakko maksuun ja uutta sen päälle, kunnes toiminta muuttuu lain mukaiseksi.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu