Miksi nyt on niin kuuma?

Suomessa on luvassa varsin lämmintä ilmaa huomenna tiistaina. Koko maahan on annettu varoitus erittäin tukalasta helteestä. Ei kiva, ei ole ei – ainakaan minun mielestäni. Olisi mukavaa kun lämpötila olisi tuossa kahdenkymmenen asteen nurkilla.

Miksi sitten on näin kuuma kesä. Helteet alkoivat jo toukokuussa, jossa oli muistaakseni 14 hellepäivää. Kesäkuu oli vähän mukavampi. Nyt näyttää että pitkästä aikaa saamme kärsiä kunnollisista vanhanajan heinäkuun helteistä. Heinän kuivumisen kannalta tällaiset kelit ovat nykyisin kai liki merkityksettömiä – ollaan siirrytty tuorerehuun.

CO2-päästöt ovat tosiasia. Samoin metaania syytävät ilmakehään ainakin lehmät, ja suot. Kasvihuoneilmiö on tosiasia? Onko se tosiasia – vai onko kuitenkin kyseessä normaali luonnonilmiö johon vaikuttaa mm. maan rata ja myös esimerkiksi tulivuorten päästöt enemmän kuin ihmisen toiminta, jolla silläkin varmasti on vaikutuksensa.

Syömällä lehmän vuodessa tuotat kasvihuonekaasupäästöjä saman verran kuin mitä tuottaa 20:000 km:n  ajaminen keskikokoisella henkilöautolla. Toki onhan se niinkin, että aina kun liikut niin tuotat kasvihuonekaasupäästöjä enemmän kuin mitä tuottaisit olamalla paikoillasi.

Onko loppujen lopuksi ihminen syyllinen tähänkin helleaaltoon, ja jos on niin missä määrin?

Yksi seikka mikä myös tuottaa kasvihuonekaasupäästöjä on viilentäminen: asuntojen, autojen, ruoan, jne.
-ehkä jatkossa säilömmekin esim. lihaa pakastamisen sijaan (aurinko)kuivaamalla? (vrt. tomaatit).

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu