Nyt on vastaiskun aika!

#vastaiskun aika on nyt! Miesten ja naisten samapalkkaisuus on asia joka nousee aika ajoin esiin. Samapalkkaisuus on joissain harvoissa tapauksissa kannatettavaa. Miesten onkin korkea aika aloittaa voimakas vastaisku naisten ja mielenvikaisten(?) feministien masinoimaa samapalkkaisuus-ajatusta vastaan!

Paino otettava huomioon!

Samapalkkaisuus lisää eriarvoisuutta. Palkkauksen perusteiden pitää olla järkeviä. Yksi seikka joka palkkauksessa tulisikin aina ottaa huomioon on työntekijän paino. Muita seikkoja joita pitäisi joissain tapauksissa ottaa huomioon ovat ainakin: älykkyys ja voima.

Ajatellaanpa tilannetta jossa mies; 190cm, 100kg, punttisalilla päivittäin treenaava, on vaikkapa sairaankuljettaja. Hänen työparinaan on nainen; 160cm, 50kg, käy joskus kävelyllä työpäivän päätteeksi. Kumpi kantaa ne painavimmat välineet potilaan luokse, ja miksi? Kumpi siirtää potilasta jos tarvetta, miksi?

Palkanlisät

Kysymys siis kuuluu: jos työssä tarvitaan ajoittain voimaa niin pitäisikö siitä saada vastaavaa lisää kuin esim. joillain aloilla maksetaan kielitaidosta. Älykkyyden osalta pitää todeta, että siitäkin varmasti on monilla aloilla hyötyä. Ehkä kuitenkin löytyy myös aloja joilla tyhmän on helpompaa, ja tyhmälle pitäisi siksi maksaa parempaa palkkaa?

Miesten on nyt korkea aika käydä vastaiskuun samapalkkaisuutta vastaan. Totta on, että em. mies- ja naispari voivat pärjätä yhtä hyvin esim. kieltenopettajina, mutta totuus kuitenkin on, että kun 100 kiloinen mies tekee tunnin töitä niin energiaa kuluu tuplaten 50 kiloiseen naiseen verrattuna, ja sekin pitäisi ottaa huomioon – eikö?

Samapalkkaisuuden käsite nykymallin mukaan: sama työ, sama palkka, on siis virheellinen ja eriarvoistava!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu