Pyhärannan metsäpalon jälkiseuraukset

Todennäköisyys suureen metsäpaloon Suomessa on varsin pieni, arvioi tutkija Ilkka Vanha-Majamaa Metsäntutkimuslaitoksesta. (MTV3 20.7.2013)

Viimeksi suuri metsäpalo Suomessa on riehunut kaksikymmentä vuotta sitten. Pyhärannassa on nyt palanut suuri määrä metsää. Palo on kestänyt jo useita päiviä ja se jatkuu yhä. Pyhärannan paloa sammuttamassa on 150 palomiestä ja lukuisa määrä muita henkilöitä osallistuu sammutustöihin tavalla tai toisella. 

Kun 20 vuotta sitten metsäpalo riehui Satakunnassa, [virhe->] jossa Pyhärantakin sijaitsee [<-/virhe], niin palon jälkeen heräsi joillakin ajatus: paloalue pitäisi lunastaa valtiolle tutkimuskäyttöön. Asiassa kuitenkin myöhästyttiin kun metsänomistajat melko nopeasti korjasivat satoa sen mitä palon jäljiltä korjattavissa oli – puut siis kaadettiin ja tutkimuskäyttö jäi toteutumatta.

Nyt pitää päättäjien olla nopeampia – kai sen verran on viime kerrasta opittu. Alueen lunastaminen tutkimuskäyttöön pitää toteuttaa heti. Asian suunnittelu, ja siitä tiedottaminen, pitää aloittaa tänään. Ylihuomenna on ehkä jo liian myöhäistä. Onko asian hoitaminen metsätutkimuslaitoksen tehtävä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu