Ammattipätevyys -> jäteastia kuhisee matoja ja kärpäsiä (MTV3)

"Leppävirtalaisen Esselströmin perheen jäteastia kuhisee matoja ja kärpäsiä. Syynä on jäteyhtiön työntekijäpula, jonka vuoksi jäteastiaa ei ole tyhjennetty kuukauteen." kertoo MTV3:n uutiset.

Vaan missä on vika? Ei ole ammattitaitovaatimukset täyttäviä työntekijöitä. Miksi ei ole kun kuitenkin on paljon henkilöitä joilla on ABC-ajokortti.

Millaisia ovat vaatimuksen jotta pääsee jäteautonkuljettajaksi?

Tyypillinen osa työpaikkailmoituksesta:
"Työssä tarvittavat luvat/pätevyydet:

– Voimassa oleva kuljettajan ammattipätevyys
– C-ajokortti
– Digipiirturikortti"

Ongelma: miten haet työtä vaikka sinulla olisikin C-kortti jos ei ole ammattipätevyyttä tai digipiirturikorttia?

Noiden suorittaminen ottaa aikansa. Työvoimakoulutuksenakin noita kortteja voi suorittaa kunhan koulutukseen hakijalla on ensin osoittaa työpaikka johon koulutuksen suoritettuaan työllistyy.

Kysymys: eikö olisi järkevää antaa työttömille mahdollisuus kouluttautua ilman, että on valmiiksi työpaikka tiedossa? Kouluttautunut voisi sitten hakea paikkaa heti kun sellainen vapautuu ja aloittaa työt liki heti.

Nyt kun tilanne on esimerkin kaltainen niin on ymmärrettävää, että ei työnantaja palkkaa henkilöä jolla on vasta muutaman kuukauden kuluttua pätevyys ja mahdollisuus aloittaa  – väliajaksi pitäisi kuitenkin löytää tekijä, ja on varmasti paljon vaikeampaa palkata ammattitaitoinen tekijä määräajaksi tyyliin: työsuhde päättyy kun seuraaja saa pätevyydet hankittua ja tulee töihin.

Miten tämän on ajateltu toimivan – varmasti hyvin?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu