Suomessa ollaan tarkkoja rajoista – laki määrää niin!

Mikko Kärnä herätti noin viikko sitten keskustelua metsäpalovaroituksen noudattamisesta. Suomessa metsäpalovaroitus annetaan aina jollekin tietylle tarkkarajaiselle alueelle, kuten tiettyyn maakuntaan. Mielenkiintoista onkin, että jos esim. metsäpalovaroitus on voimassa Pirkanmaalla mutta ei Satakunnassa niin Huittisissa Pirkanmaan sisällä (alin kuva) voi varoituksesta huolimatta tehdä avotulen, grillata pallogrillillä, jne.

Asumistukijärjestelmästäkin on viime aikoina ollut puhetta, ja ylipäätään asumiskuluista.

Asumisen tukemisen suhteen kunnat on Suomessa jaettu kuntaryhmiin, sekä lämmitysryhmiin. Kahteen keskenään täysin samanlaiseen taloon samalla leveysasteella, samassa kasvillisuuden menestysluokassa, voikin asumisen tuki olla merkittävästi erisuuruinen jos mennään kunnanrajan yli, toiseen kuntaan. Noin siis esim. tapauksessa jossa asunnot sijaitsevat vaikkapa vain 50 metrin etäisyydellä toisistaan – selvää on, lainsäätäjän mielestä, että kyllä tuolla matkalla sääolosuhteet Suomessa muuttuvat merkittävästi. Noinhan se on?

Kelitkin toki vaihtelevat

Suomessa sääolosuhteet vaihtelevat rajusti etenkin talvella. Tuolloin voi olla tyytyväinen kun vaihtaa autoillessaan maakuntaa kas kun yht'äkkiä kunnanrajan ylittäessä liukkausvaroitusta ei enää olekaan. Päteepi tuo sama näin kesällä myös hellevaroituksiin ja vastaaviin.

Suomi on tarkkarajainen!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu