Ilman nykyinen seossuhde?

Ilmakehässä on aina ollut happea melko tarkkaan 21% (20,95%). Eniten ilmassa on typpeä: 78%. Ilmakehän hiilidioksidin määrä on kasvanut viime aikoina merkittävästi. Miten CO2:n lisääntyminen ilmassa on vaikuttanut muiden kaasujen osuuteen? Onko kaikkien muiden kaasujen osuus laskenut tasaisesti samassa suhteessa?

Toki asia on niin, että CO2:ta on ilmakehässä niin vähän, että vaikkakin sen määrän väitetään joka vuosi kasvavan yli 0,8% (vuosina 2015-2016 0,825%) niin sillä ei ole merkittävää vaikutusta muiden kaasujen määrään. Toisaalta esim. metsäpalot väistämättä lisäävät myös otsonin määrää. Alailmakehässä otsoni on kasvihuonekaasu.

Näkyykö ilmakehän kaasuseoksen muutos esim. hapen suhteellisen osuuden muutoksena, ja jos niin missä määrin?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu