Kela vs. vakuutusoikeus = "kotona töissä" tapaus

Aikoinaan kirjoitin vapaavuoron puolella siitä kuinka erään henkilön tavanomaiseksi työksi katsotaan se, että hän hoitaa kotonaan tavanomaiset kotityöt. Siitä johtuen, että hän hoitaa kotityönsä hänen pitäisi Kelan mielestä ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi, vaikkei hänen muuhun työhön katsota pystyvänkään.

Asia oli aikoinaan vakuutusoikeudessa joka totesikin: "Henkilön tavallisena työnä ei ole pidettävä oman talouden hoitoa". Tuolta osin asiaan saatiin siis selvyys – ainakin vakuutusoikeudessa.

Nyttemmin henkilö on uudelleen hakenut sairaspäivärahaa/eläkettä ja kas kuinka ollakaan Kela tottakai on hakemukset hylännyt, ja itse asiassa jättänyt ne jopa käsittelemättä lausuen mm.: "Henkilön ei voida katsoa olevan työkyvytön oman talouden hoitamiseen. Työkykyä arvioidaan oman talouden hoitamiseen, koska hän ei ole työnhakijana eikä yhteyttä työelämään ole ollut vuosiin." (kuva)

Näyttää siis siltä, että Kelassa on joku työkykyinen(?) tekemässä päätöksiä mutta hän ei kykene jostain syystä mieltämään mitä vakuutusoikeus on aiemmin päättänyt: "Henkilön tavallisena työnä ei ole pidettävä oman talouden hoitoa" (kuva).

Miettikääpä kuinka moni tälläkin hetkellä sairaspäivärahalla, tai eläkkeellä, oleva pystyy hoitamaan omaa talouttaan.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu