Tupakoitsijat ovat toisen luokan kansalaisia

Miksi "pöljä" polttaa? Entisaikaan tupakkaa käytettiin jopa hoitokeinona mm. tuberkuloosiin. Nykyisin tiedämme, että tupakoinnista ei ole mitään terveyshyötyä. Tupakointi onkin todettu heikon itsetunnon omaavien tavaksi. Varmasti tupakoivien joukossa on myös hyvän itsetunnon omaavia henkilöitä. Miksi he sitten ovat ajautuneet tupakoitsijoiksi onkin toinen juttu.

Nykypäivänä kun kaikki tietävät tupakoinnin haitat niin kukaan hyvän itsetunnon omaava järkevästi ajatteleva henkilö tuskin alkaakaan polttamaan. Aina silti kuitenkin uusia tupakoitsijoita jostain jahkaantuu lisää – vaikkakin onneksi vähemmän kuin mitä entisiä kuolee. Tyypillisestihän tupakoitsija kuolee joko keuhkosyöpään tai keuhkoahtaumaan. Molempiin kuollaan käytännössä tukehtumalla, joten varsin ikävä tapa lähteä pois?

Tyypillisellä tupakoitsijalla on viimeisimpien tietojen mukaan:
-tupakoiva ystäväpiiri
-huono itsetunto
-huonot hampaat
-usein muitakin terveysongelmia

Savuton Suomi on kai tavoitteena vuoteen 2030 mennessä, ja hyvä niin! Tuolloin Suomessa ei sitten enää edes pössytellä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu