Suomalaiset ovat hyvin hyvin vihaisia!

Poliisin vihapuheesta kirjaamat rikosilmoitukset jatkavat kasvuaan. Vihapuheesta kirjataan satoja rikosilmoituksia joka vuosi. Ensimmäisen toimintavuotensa aikana poliisin rasistista vihapuhetta tutkiva ryhmä kirjasi noin 300 rikosilmoitusta vihapuheesta. Lisäksi ilmi tuli mm. kunnianloukkauksia ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämistä.

Nuo ilmoitukset ovat siis poliisin rasistista vihapuhetta tutkivan ryhmän kirjaamia ilmoituksia. Paneuduttaisiinpa muidenkin rikosten ehkäisemiseen ja etsimiseen samalla tarmokkuudella. Jotenkin minulla on sellainen huntsi, että muita vastaavia, ja jopa vakavampia, rikoksia jää piiloon paljon suurempi määrä vain siksi, että poliisi ei riittävästi panosta niiden etsimiseen, löytämiseen, ja tutkimiseen.

Kysyä tietysti voidaan: vähentäisikö suurempi kiinnijäämisriski rikosten määrää kun se ei sitä näytä ainakaan vihapuherikosten kohdalla tekevän? Tai ehkä kuitenkin ns. pitkässä juoksussa?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu