Suomen kansalaisen rikosvastuu ulkomailla

Suomessa on rikoslaki jossa on säädetty monia rikoksia rangaistaviksi. Eduskuntaan on menossa kansalaisaloite jossa vaaditaan eräitä suomalaisten tekemiä rikoksia rangaistaviksi myös silloin kun rikos on tehty ulkomailla, vaikka kyseisen maan lakien mukaan kyseessä ei olisikaan rangaistava rikos.

Jo nykyisinkin Suomen lainsäädäntö tuntee joitakin rikoksia jotka ovat suomalaisen tekeminä rangaistavia Suomen lainsäädännön mukaan vaikka rikos ei olisikaan rangaistava sen maan lakien mukaan jossa rikos on tehty.

Yhdenvertaisuuden nimissä pitäisikin saada rikoslakiin säädös jonka mukaisesti suomalaisen ulkomailla tekemä rikos voitaisiin aina tuomita Suomessa Suomen lainsäädännön mukaisesti ellei siitä olisi tekomaassa säädetty Suomen lainsäädäntöä ankarampaa rangaistusta.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu