Olen onnellinen kiusattu pelle!

Kaksi viimeisintä kirjoitustani ovat koskeneet ajankohtaista asiaa: kiusaamista.

Toissapäivänä kirjoitin: Miksi köyhiä kiusataan enemmän?

Eilen kirjoitin: Kysely kiusaamisesta, johon tänään julkaisin kommenttina tuloksia. Yhä siihen voit vastata!

Kolme syytä kirjoittaa

Siihen, että kirjoitin jälleen kiusaamisesta on ainakin kolme syytä, joista yksi on juurikin aiheen ajankohtaisuus. Toinen syy on se, että minuakin on joskus kiusattu – arvaatko jo kolmanne syyn? Minua kiusataan yhä!

Kuten olen joskus muinoin kertonut niin kyllä minua aikoinaan koulussakin jonkin verran kiusattiin. Tosin olin myös jossain määrin itse kiusaaja. Nöyrä anteeksipyyntöni niille joita jollain tavalla aikoinaan kiusasin. Pitää nyt todeta, että en tuolloin ymmärtänyt mitä tein.

Onneksi olen ihmisenä voinut ja saanut kasvaa. Nykyisin en ainakaan tietoisesti kiusaa ketään. Saatan kuitenkin olla jonkinlaiseen kiusaamiseen syyllistynyt täysin ymmärtämättä sitä, että olen kiusannut. Tuo asia on puolestaan johtanut suuriin juttuihin kuten kirjassani: Tinkimiehen Rakkauskirja olen kertonut. 
("Puhuessa ei myöskään pitäisi käyttää henkistä väkivaltaa. Itse koen Soman käytöksen olleen jossain määrin kyllä henkistä väkivaltaa, kiusaamista, vaikkakaan se tuskin on ollut Soman tarkoitus. Ja voipa olla niin, että Soma puolestaan on kokenut minun toimintani henkisenä väkivaltana.")

Tämän päivän syy kirjoittaa

Kirjassani selostamani juttu kertoo tapauksesta jossa minua alun alkaen syytettiin ahdistelusta eräässä kerhossa. Asiasta pidettiin palaveri jossa ahdisteltu myönsi, että en ole häntä ahdistellut. Vaan eipä asia siihen jäänyt… 🙁

Tuo juttu seuraa minua tänäkin päivänä. Tapailen nimittäin erästä henkilöä, joka on onneksi todella fiksu, joka tuntee henkilön joka taasen tunteen tuon "ahdistelemani" naisen. Hänen toimintansa tuntuu ainakin minusta olevan jonkinlaista selkään puukotttamista, muka hyvässä tarkoituksessa – oletan. Hän nimittäin kertoilee tuolle nykyisin tapailemalleni henkilölle juttuja siitä kuinka ikävä ja ilkeä ihminen minä olen. Sitten hän ihmettelee sitten sitä, että kuinka tuo henkilö jota minä tapailen voi pitää minua kuitenkin ihan mukavana tyyppinä.

Kysymys tässä vaiheessa kuuluu: arvatkaapa vain kuka noista kolmesta tuntee minut parhaiten? Kuka on oikeasti uskaltanut minuun tutustua?

Kiusaamista on monenlaista

Kiusaaminen voi ilmetä monella tapaa. Yksi tapa kiusata on ihan vaan huudelta kadulla höpöjä. Pelkkä katsekin voi riittää olemaan kiusaamista. Kiusaaminen on aina subjektiivinen kokemus!
(Kirjastani: "Tämä kirja on kertomus tapahtumista minun subjektiivisesta näkökulmastani katsottuna. Tarkoitus ei ole väittää, että kaikki on ollut ja mennyt juuri kuten kirjassa kerrotaan, etenkään jos asiaa objektiivisesti tarkastellaan. Tarkoitus on pikemminkin pyrkiä herättämään ajatuksia, saada ihmiset huomaamaan, että maailma ei ole mustavalkoinen.")

Yhtä kaikki toivon, ja luotan siihen, että kiusaamisesta käytävä keskustelu saa ihmisten mielissä aikaan muutoksen. Keskustelun myötä jokainen ymmärtää paremmin mikä kaikki voi olla ja on kiusaamista, ja sitä kautta kiusaaminen toivottavasti vähenee!

Toivottavaa on, että tulevaisuudessa näemme jos ympärillämme jotakuta kiusataan ja uskallamme puuttua siihen. Sitä kautta maailma on huomenna parempi!

PYYNTÖ: Älkää kiusatko ketään – älkää edes minua!

nimim. "Onnellinen Pelle".

 

P.S. Käykää nyt vastaamassa kiusaamiskyselyyni! – se on KLIK!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu