Siniset oikeilla linjoilla sosiaaliturvan suhteen!

Hallituspuolue siniset on oikeilla linjoilla ehdottaessaan, että Suomen sosiaaliturva tulee muuttaa kansalaisperusteiseksi. Asia on toki ollut esillä aiemminkin ja tuolloin on todettu, että asiassa on ongelmana mm. perustuslain 6§:n takaama yhdenvertaisuus. Perustuslain kanssa sosiaaliturvan yhdenvertaisuutta edellyttävät monet kansainväliset sopimukset, kuten mm. TSS-sopimus.

Näkisin kuitenkin, että sosiaaliturva on mahdollista sitoa kansalaisuuteen siten, että se ei loukkaa kenenkään oikeutta yhdenvertaiseen kohteluun, eikä syrji ketään.

Sosiaaliturvan voisi mielestäni pätevästi, laillisesti, ja kansainvälisiä sopimuksia noudatten, sitoa siihen kuinka kauan sosiaaliturvaa hakeva/saava henkilö on ollut Suomen kansalainen. Sosiaaliturva olisi siis sitä pienempi mitä lyhyemmän aikaa turvaa hakeva henkilö olisi ollut Suomen kansalainen. Täyden turvan saisi oltuaan Suomen kansalainen 18-vuotta – tuollainenhan tilanne on suomalaisella jo nyt.

Suomalainen saa täyden sosiaaliturvan (täysi toimeentulotuki) kun on täyttänyt 18-vuotta. Sitä ennen tuki on pienempi, ja tuolta linjalta voisi luoda kansalaisenaoloaikaan perustuvan minimiturvan joka ei siis jatkossa enää perustuisi siihen minkä ikäinen on sosiaaliturvaa saava henkilö.

Sinisten (lue: kylmettyneiden) nyt esiin nostama ajatus on mielestäni kannatettava ja toteuttamisen arvoinen!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu