Lisää yllätystarkastuksia!

Oikeusasiamies on tehnyt yllätystarkastuksen koulukoti Pohjolakotiin. Oikeusasiamies epäilee kyseiseen kasvatuslaitokseen sijoitettujen lasten kertomusten pohjalta, että koulukodissa on syyllistytty lukuisiin lainvastaisiin menettelyihin.

Oikeusasiamies epäilee mm., että koulukodissa on rajoitettu lainvastaisesti lasten liikkumisvapautta ja tehty laittomia henkilötarkastuksia joissa lapsia on riisutettu alasti. Pohjolakoti kiistää väitteet!

Liikkumisvapauden rajoittaminen saattaa olla oikein jos se on jotain sen tyylistä, että kello 23-06 pitää olla omassa huoneessa nukkumassa. Alasti riisuttaminen on tuskin missään tilanteessa laillista.

Mielestäni asia saattaa olla niin, että Pohjolakodissa ei kyetä näkemään metsää puilta. Toimitaan omaksutun virheellisen tavan mukaisesti ja pidetään sitä oikeana "koska niin on aina toimittu". Kyseinen Pohjolakoti on aiemminkin saanut oikeusasiamieheltä moitteita.

Jotenkin sitä toivoo, että tuollaisia yllätystarkastuksia tehtäisiin enemmän. Lisäksi lapsia pitäisi osata puhuttaa oikein jotta he eivät esim. pelosta johtuen puhuisi heille opetettua väärää totuutta.

Itse puutuin pari vuotta sitten erään kasvatuslaitoksen toimintaan. Ei siellä suurta ongelmaa ollut. Lapset vain saivat sukupuolen mukaan eri määrään käyttörahaa – tytöt saivat enemmän. Vetosin mm. siihen, että toimeentulotuessakaan naiset eivät saa miehiä enempää rahaa – meikkaaminen yms. on vapaaehtoista. Melko pian tuon jälkeen kaikki alkoivat ko. laitoksessa saada saman määrän käyttärahaan sukupuolesta riippumatta.

Lapset pitäisi opettaa oikeudenmukaisuuteen eikä sen pitäisi tapahtua toimimalla heidän suhteensa jollain tavalla väärin.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu