Luovutaanko kesäajasta?

EU järjesti kyselyn siitä pitäisikö kesäajan käyttämisestä luopua? Vastaajista noin 80% oli samaa mieltä kuin minä: kyllä, kesäajasta pitää luopua!

Entä kun, ja jos, kesäajasta luovutaan. Jäädäänkö sitten vain jokin kerta talviaikaan? Vai olisiko viisaampaa pysyä jatkuvasti nykyisessä kesäajassa? Ehkä paras ratkaisu olisi kompromissi – viimeisen kerran kun kelloja siirrettäisiin niin siirettäisiin niitä puoli tuntia.

Kesäaika on alun alkaen otettu käyttöön koska siitä on katsottu olevan hyötyä. Käsitykseni mukaan yksi suuri hyötyjä ovat olleet maanviljelijät. kesäaikarulianssin kärsijöinä, mm. lisääntyneet onnettomuudet, ovatkin sitten olleet kaikki.

Mikäli "kesäaikaan" halutaan siirtyä jatkossakin niin se pitää toteuttaa toisin kuin nykyisin, jotta mm. tuota onnettomuusriskiä saadaan alas. Kelloja ei suinkaan pitäisi siirtää kaksi kertaa vuodessa vaan vähintään joka kuukausi 10 minuuttia. Harkita pitäisi myös sitä voisiko, jos siis kelloja edelleen siirrellään, siirtämisen toteuttaa päivittäisenä 20 sekunnin muutoksena?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu