CE-merkityt sähkölaitteet vaarallisia!

Turvatekniikan keskus (TUKES) testasi halpaverkkokaupoista ostettuja latureita ja totesi ne lähes järjestään vaarallisiksi. Vaarana oli paitsi sähköiskun vaara myös vaara siitä, että tuote ylikuumenee ja aiheuttaa tulipalon – noin on kuulemma Suomessakin käynyt.

Osa testatuista ja vaarallisiksi havaituista laitteista oli CE-merkittyjä. CE-merkintään ei siis voi luottaa.

CE-MERKINNÄN LUOTETTAVUUS

CE-merkintä ei siis takaa sitä, että sähkölaite olisi turvallinen. Ei se toki takaa minkään muunkaan tuotteen turvallisuutta. CE-merkinnän on tarkoitus olla takuu siitä, että tuote täyttää EU:n laatuvaatimukset.

CE-merkintää ei kuitenkaan tarvitse hakea. Merkinnän saa hakematta printata tuotteeseen. CE-merkinnän on tarkoitus olla takuu siitä, että tuotte täyttää EU:n asettamat laatuvaatimukset. Merkinnän saa siis laittaa tuotteeseen merkkinä siitä, että valmistaja takaa, että tuote täyttää EU:n vaatimukset. Mitään testiä ei ole tarpeen läpäistä!

Kannattaa siis harkita kaksi, jopa kolmekin, kertaa, ennen kuin tilaa CE-merkityn "turvallisen" laitteen halvalla EU:n ulkopuolisesta verkkokaupasta. Vahingon toteutuessa kun tuolloin voi olla vaikeaa löytää vastuunkantajaa.

0
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja. Entinen heikompien auttaja, siitä kiitos Sonjalle.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu