CE-merkityt sähkölaitteet vaarallisia!

Turvatekniikan keskus (TUKES) testasi halpaverkkokaupoista ostettuja latureita ja totesi ne lähes järjestään vaarallisiksi. Vaarana oli paitsi sähköiskun vaara myös vaara siitä, että tuote ylikuumenee ja aiheuttaa tulipalon – noin on kuulemma Suomessakin käynyt.

Osa testatuista ja vaarallisiksi havaituista laitteista oli CE-merkittyjä. CE-merkintään ei siis voi luottaa.

CE-MERKINNÄN LUOTETTAVUUS

CE-merkintä ei siis takaa sitä, että sähkölaite olisi turvallinen. Ei se toki takaa minkään muunkaan tuotteen turvallisuutta. CE-merkinnän on tarkoitus olla takuu siitä, että tuote täyttää EU:n laatuvaatimukset.

CE-merkintää ei kuitenkaan tarvitse hakea. Merkinnän saa hakematta printata tuotteeseen. CE-merkinnän on tarkoitus olla takuu siitä, että tuotte täyttää EU:n asettamat laatuvaatimukset. Merkinnän saa siis laittaa tuotteeseen merkkinä siitä, että valmistaja takaa, että tuote täyttää EU:n vaatimukset. Mitään testiä ei ole tarpeen läpäistä!

Kannattaa siis harkita kaksi, jopa kolmekin, kertaa, ennen kuin tilaa CE-merkityn "turvallisen" laitteen halvalla EU:n ulkopuolisesta verkkokaupasta. Vahingon toteutuessa kun tuolloin voi olla vaikeaa löytää vastuunkantajaa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu